5 tips om te starten met Smart Home

24/08
2022
RHEDE/WESTFALEN (EZPress) - Slim wonen wordt steeds aantrekkelijker dankzij de vele voordelen die het met zich meebrengt. In eerste instantie roept het echter veel vragen op: Voor wie is zo`n systeem eigenlijk wel geschikt? Hoe duur is de installatie en kan de woning achteraf worden omgebouwd tot een slimme woning? Is specialistische kennis vereist? Toch is het begin voor een slimme woning niet moeilijk. Vijf tips van de Smart Home-expert van Rademacher geven informatie over hoe u goed begint en laten zien dat: het allesbehalve ingewikkeld is en er voor iedereen een passende oplossing bestaat!

(b)Tip 1: Maak uzelf vertrouwd met de mogelijkheden(/b)

Een Smart home is niet direct een Smart Home. Er zijn talloze manieren om uw eigen huis intelligent te maken door middel van automatisering. Iedereen heeft individuele behoeften afhankelijk van de levensfase, de leefsituatie of de dagelijkse behoeften. De eerste stap naar uw eigen Smart Home is het verzamelen van informatie: Wat moet centraal staan? Welke processen moeten worden vereenvoudigd? Moeten slechts enkele functies achteraf worden aangepast of moet een volledig systeem in de nieuwbouw worden geïntegreerd? Radiografisch gestuurde systemen zoals HomePilot zijn zowel geschikt voor inbouw achteraf in oudere huizen of flats, maar zijn ook een duurzame oplossing in nieuwbouw, omdat ze zelfs jaren later nog flexibel kunnen worden uitgebreid en naar behoefte kunnen worden aangepast, zonder dat er verbouwingswerkzaamheden nodig zijn.

(b)Tip 2: Stel concrete wensen vast(/b)

Na het eerste overzicht is het belangrijk te kijken naar uw eigen behoeften en wensen. Staat energiebesparing centraal bij de beslissing om de woning slim te maken? In dat geval is een kamerthermostaat een goede keuze, maar ook de besturing van de verwarming en rolluiken. Kiest u voor meer veiligheid? Raam-deurcontacten, bewakingscamera`s en bewegingsmelders, die veranderingen detecteren en deze direct via een app naar de bewoners sturen, zijn een goede keuze. Moet de Smart Home bijdragen aan meer comfort? Dan is het zeker goed om te beginnen met een centrale besturing van de verlichting of met de installatie van automatische zicht- en zonwering, zodat bijvoorbeeld in de morgen bij het opstaan de rolluiken automatisch opengaan en ze niet met het band omhoog hoeven te worden getrokken.

(b)Tip 3: Begin klein(/b)

Het hoeft niet gelijk het complete pakket te zijn. U hebt geen uitgebreid intelligent woonconcept nodig om in de wereld van de Smart Home te stappen. Standalone-oplossingen zijn een ideale start voor de Smart Home. Of het nu gaat om zicht- en zonwering, verlichting of veiligheidsmaatregelen: vaak is het een enkel gebied dat de doorslag geeft om slimme oplossingen in huis te halen. De elektrische bandoproller RolloTron automatiseert bijvoorbeeld de rolluiken, die op hun beurt centraal via de app kunnen worden aangestuurd. Als ze eenmaal gewend zijn geraakt aan het gemak van slimme toepassingen, besluiten veel huiseigenaren vervolgens over te gaan tot een uitgebreid Smart Home.

(b)Tip 4: Vraag advies van een expert(/b)

De wereld van de Smart Home is groot en er zijn ook veel opties. Dat roept vragen op. Als u niet zeker bent, is het raadzaam eerst deskundig advies in te winnen. Voor het brede scala aan slimme HomePilot-producten is er bijvoorbeeld op https://www.rademacher.de/experten een landelijk netwerk van speciaal opgeleide beroepsinstallateurs die individueel advies kunnen geven en voor elke behoefte het juiste pakket kunnen samenstellen. De mogelijkheden om het leven nog mooier en gemakkelijker te maken met diverse slimme scenario-instellingen zijn legio: lichten dimmen, rolluiken laten zakken, zachte muziek aanzetten - de Candle Light kan beginnen.

(b)Tip 5: Vertrouw op één leverancier(/B)

Wanneer producten van verschillende Smart Home-aanbieders worden gecombineerd, kunnen al snel compatibiliteitsproblemen ontstaan, die frustraties veroorzaken en vaak leiden tot dure extra aankopen. Daarom is het raadzaam, vooral wanneer men start met slim wonen, te kiezen voor het aanbod van één enkele aanbieder. Veel fabrikanten bieden ook geselecteerde producten van andere producenten aan, die dan zonder problemen in het Smart Home-systeem passen. Philips Hue-lampen of een camera van Bosch, Abus en Axis kunnen worden geïntegreerd in de Smart Home.

Uitgebreide informatie over het HomePilot Smart Home-systeem en de toepassingsmogelijkheden ervan is te vinden op www.homepilot.de.

(b)Over RADEMACHER Geräte-Elektronik GmbH(/B)

Al meer dan 50 jaar staat RADEMACHER voor individueel comfort, veiligheid en energie-efficiëntie op het gebied van geautomatiseerde zicht- en zonwering en slim wonen. Onder de paraplu van het merk HomePilot biedt het bedrijf eigenaars, opdrachtgevers en moderniseringsbedrijven niet alleen zijn gelijknamige uitgebreide Smart Home-systeem aan, maar ook slimme standalone-oplossingen en andere producten voor de automatisering van diverse toepassingen in woning en flat.

Rademacher Geräte-Elektronik maakt sinds medio 2021 deel uit van de Franse groep Delta Dore. Met gebundelde krachten bieden de twee experts op het gebied van huisautomatisering speciaalzaken, vakmensen en eindklanten in heel Europa, integreerbare Smart Home-toepassingen voor rolluiken en zonwering, verlichting, verwarming, beveiliging en garages.

//Einde bericht

Bron: Rademacher Geräte-Elektronik

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 24 augustus 2022, 15:04
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Huizen, Leiden, Noord-Holland, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry