Derde editie Kunst in de gemeente Pijnacker-Nootdorp

30/05
PIJNACKER-NOOTDORP (EZPress) - De gemeente Pijnacker-Nootdorp start dit voorjaar met de derde editie van Kunst in de Gemeente: lokale kunstenaars kunnen meedingen om een jaar lang hun kunstwerk te mogen exposeren op een wisselsokkel op de Markt in Pijnacker-Nootdorp. De inwoners kiezen uiteindelijk hun favoriete kunstwerk.

Dit is de derde editie van het project Kunst in de Gemeente waarbij alle lokale kunstenaars een kans maken een kunstwerk in hun eigen gemeente tentoongesteld te zien. De winnende kunstenaar ontvangt hiervoor naast de eer een huurvergoeding van € 3.000. Na een jaar gaat het kunstwerk weer terug naar de kunstenaar en start een nieuw traject.

Dit project is een initiatief van Stichting Kunstweek dat dit project met succes verzorgt in diverse gemeentes. Raoul Locht, voorzitter van de stichting: “Het idee achter het project is dat we levendigheid willen op plekken in de stad. Je stimuleert hiermee kunstenaars in de regio en je betrekt de inwoners erbij doordat zij hun stem uitbrengen.”

Locatie

In 2022 is gekozen voor de Markt in Pijnacker-Nootdorp. De Markt is een plek naast winkelcentrum Parade. Meer exact: daar waar je de tramrails oversteekt. Indertijd rond 2010 gebouwd als centrumplein binnen het plan Mercato. De plek is omringd door appartementen en actieve ondernemers. Het is gebouwd op de historische plek van Nootdorp waar voorheen een renbaan gevestigd was.

Meedoen

Alle kunstenaars woonachtig of duurzaam werkend in Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Delft mogen meedoen. Informatie en de voorwaarden staan op de website www.kunstindegemeente.nl. In de periode vanaf 13 mei tot en met 30 juni 2022 kunnen kunstenaars één of twee kunstwerken aanmelden.

De inzendingen worden voorgelegd aan de jury, bestaande uit Roos van der Meijden (kunstschilder, vrijwilliger Stichting De Verbeelding), Linda Vaandering (tekstschrijver, vrijwilliger van Stichting De Verbeelding), Karin Beek (wijkmanager Nootdorp), Martin Borst (bewoner van het plein), Marina Peters (cultuurcoördinator) en Frank van Kuppeveld (wethouder Cultuur). Deze jury maakt een voorselectie van ongeveer tien genomineerde kunstwerken. “Deze werken presenteren we aan de inwoners die vervolgens van 18 juli tot en met 4 september hun stem kunnen uitbrengen op het kunstwerk van hun keuze. Uit de drie hoogst scorende kunstwerken kiest de jury de winnaar”, legt Raoul Locht uit. Eind september 2022 wordt de winnaar bekend gemaakt. Het winnende kunstwerk zal vanaf deze herfst een jaar lang te bewonderen zijn op het plein. Daarna krijgt de kunstenaar het werk weer terug.

Datum: maandag 30 mei 2022, 16:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Beek, Delft, Lansingerland, Limburg, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry