Cybersecurity awareness-bedrijf SoSafe start internationale uitbreiding naar vier Europese regio`s

08/03
KEULEN (EZPress) - • SoSafe breidt uit en richt zijn activiteiten nu ook op de regio`s Benelux, Scandinavië, Zuid-Europa en VK/Ierland.

• Om de onderneming in de nieuwe landen te vestigen, heeft het bedrijf nieuwe ervaren managers aan boord gehaald.

• Zo zal de regio Benelux en Scandinavië worden geleid door Bas van Erk, die veel ervaring heeft opgedaan bij B2B- en SaaS-bedrijven zoals Meltwater, Oxyme en Newzoo.

• Het bedrijf opent een kantoor in Amsterdam en zal daar een team voor de lokale markt opzetten.

SoSafe, een van de wereldwijd snelstgroeiende bedrijven voor cybersecurity awareness, is begonnen met het uitvoeren van zijn ambitieuze uitbreidingsplannen. Na in januari 2022 USD 73 miljoen te hebben opgehaald in een Series B financieringsronde onder leiding van Highland Europe breidt het bedrijf zijn activiteiten nu uit naar vier nieuwe regio`s in Europa: Benelux, Scandinavië, Zuid-Europa en VK/Ierland.

\\\`Nu we marktleider zijn in de markt van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, willen we dit succes doorzetten naar de rest van Europa. Als sterke Europese en AVG-conforme partner onderscheiden we ons duidelijk van concurrenten: we richten ons op de menselijke factor doordat we ons product op basis van gedragswetenschap vormen en het samen met wetenschappers op basis van werkelijke gegevens ontwikkelen. Zo ondersteunen we bedrijven bij het minimaliseren van cyberrisico`s door hun `human firewall` te activeren – en dat binnenkort wereldwijd\\\`, aldus Dr. Niklas Hellemann, oprichter en algemeen directeur van SoSafe.

Cybercriminaliteit nog nooit zo hoog en steeds professioneler

Cyberveiligheid was nog nooit zo belangrijk als nu. Vooral in Nederland neemt de cybercriminaliteit toe: volgens het rapport `Cybersecuritybeeld Nederland 2021` van het ministerie van Justitie en Veiligheid waren er in of met betrekking tot Nederland talloze cyberincidenten. Het ministerie heeft ook vastgesteld dat er misbruik werd gemaakt van de pandemie en verwante thema`s, vooral door middel van phishing mails. Door het werken op afstand nam het aantal aanvallen bovendien toe. \\\`Door de steeds professionelere cybercriminaliteit en door nieuwe werkmodellen zoals het thuiswerken is de behoefte aan training voor bedrijven groter dan ooit. Dit is ook bijna dagelijks in het nieuws te zien\\\`, voegt Hellemann, afgestudeerd psycholoog, toe.

Teams in lokale markten voor internationale uitbreiding

Om de nieuwe markten te bedienen en zich voor te bereiden op de volgende stap van de uitbreiding heeft SoSafe vier internationaal ervaren B2B- en SaaS-managers voor de nieuwe marktregio`s en voor `buiten Europa` aan boord gehaald.

De regio Benelux en Scandinavië zal worden geleid door directeur Bas van Erk: \\\`Ik sta volledig achter de missie van SoSafe om van de digitale wereld een veiligere plek te maken. Door zich te richten op gedragswetenschap, gebruikersbetrokkenheid en de klant zelf is SoSafe een van de meest toonaangevende second-generation-awareness-platforms. Het bedrijf is erin geslaagd een innovatieve oplossing te ontwikkelen die werknemers duurzaam en effectief helpt om cyberveiligheid in hun dagelijks leven te integreren. Ik wil dit succesvolle product introduceren in de Benelux en Scandinavië en van SoSafe de toonaangevende cybersecurity awareness-aanbieder op de markt maken\\\`, aldus Van Erk. De ervaren sales-specialist bekleedde onlangs leidende posities bij B2B- en SaaS-bedrijven: Van Erk heeft een bijdrage geleverd aan de wereldwijde groei van Newzoo, een leverancier van games- en esports-analyseprogramma`s. Als Global Commercial Director stond hij aan het hoofd van de wereldwijde commerciële activiteiten en was verantwoordelijk voor de groei van de internationale teams in Amsterdam, San Francisco en Shanghai. Daarvoor was hij Managing Director bij Oxyme, een start-up voor marketingonderzoek op basis van maatschappelijke inzichten. Daarnaast versnelde hij in Europa als Area Director en als lid van het global sales leadership team de groei van Meltwater, een SaaS-bedrijf voor public relations en digitale marketing. \\\`Ik heb nog nooit een cultuur meegemaakt zoals bij SoSafe. Ik ben onder de indruk van de toegewijde mensen en de cultuur die een duidelijke missie met ambitie en veel plezier combineert\\\`, licht Van Erk toe.

Lokale kantoren om groei te stimuleren

SoSafe is van plan in Amsterdam en Kopenhagen een kantoor te openen om lokaal talent gemakkelijker binnen te kunnen halen. In de nieuwe door Van Erk te leiden kantoren zullen lokale teams worden gevormd om de nieuwe markten te bedienen: \\\`Ik wil een omgeving creëren waarin mensen graag werken en die gekenmerkt wordt door gedrevenheid, ambitie en plezier\\\`, aldus Van Erk. Om dat te bereiken, zet het bedrijf in op diverse aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een competitief salaris, een uitgebreid aantal vakantiedagen, een optiepakket en een `workation`. Tegen het einde van het jaar wil het bedrijf het team hebben uitgebreid naar ongeveer 500 werknemers verspreid over de kantoren in Europa. Naast Amsterdam en Kopenhagen wil het bedrijf ook kantoren openen in Londen en Parijs.

Over SoSafe

SoSafe stelt organisaties in staat een veiligheidscultuur te vormen en risico`s te beperken met behulp van AVG-conforme bewustmakingsprogramma`s. Het bedrijf is in 2018 opgericht in de Duitse stad Keulen door psycholoog en voormalig BCG-consultant Dr. Niklas Hellemann, digitaliseringsexpert en voormalig McKinsey-consultant Lukas Schaefer en ervaren software-engineer Felix Schürholz. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 1.500 klanten wereldwijd en is marktleider op het gebied van veiligheidsbewustzijn en -training in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Als een van de toonaangevende second-generation-awareness-platforms put het uit gedragswetenschap, maakt het gebruik van slimme algoritmen en richt het zich op de betrokkenheid van gebruikers en de behoeften van de klant. SoSafe biedt zo boeiende, gepersonaliseerde leerervaringen en slimme aanvalssimulaties, waardoor werknemers optimaal gewapend zijn tegen online gevaren.

Website: www.sosafe-awareness.com/

LinkedIn: www.linkedin.com/company/sosafe-cyber-security/mycompany/

//Einde bericht

Bron: SoSafe

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 8 maart 2022, 07:00
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amsterdam, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Kopenhagen, Leiden, Londen, Noord-Holland, Oostenrijk, Parijs, San Francisco, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Holland, Zwitserland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry