Nieuw onderzoek: Levertraan draagt bij aan herstel van spierweefsel

12/11
VENLO (EZPress) - Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat regelmatig gebruik van levertraan het spierherstel na fysieke activiteit verbetert. Onderzoekers zagen dat regelmatig gebruik van levertraan de ontstekingsreactie verminderde, die wordt veroorzaakt door fysieke inspanning. Opvallend was dat suppletie met levertraan voor sneller spierherstel zorgde dan andere omega-3 supplementen.

Lichamelijke inspanning veroorzaakt ontstekingen

Door intensief te sporten belast je je spieren, waardoor spierscheurtjes kunnen ontstaan die moeten herstellen. Langdurige zware lichamelijke inspanning veroorzaakt ontstekingen, wat ook resulteert in spierpijn of stijfheid. Hoe hoger de ontstekingswaarden, hoe minder goed de spieren kunnen herstellen. Levertraan zorgt voor lagere ontstekingswaarden en een sneller herstel.

1.000 deelnemers namen deel aan het onderzoek

Om de mate van ontstekingsreactie te meten, werden de bloedwaarden van 1.000 deelnemers gemeten, nadat zij een 91 km lange recreatieve mountainbiketocht hadden afgelegd.

Dat omega-3 een ontstekingsremmende werking heeft, is allang bekend. Uit het onderzoek bleek dat het gebruik van omega-3 vetzuren ook ontstekingen vermindert die veroorzaakt worden door fysieke inspanning. De deelnemers die het minst fit waren en hoogste BMI hadden, hadden het meeste baat bij gebruik van levertraan.

Levertraan zorgt voor beter herstel dan andere omega-3

Het onderzoek maakte onderscheid tussen levertraan en andere omega-3 supplementen, zoals andere visolie en algenolie. Het belangrijkste resultaat was dat regelmatig gebruik van levertraan voor lagere ontstekingswaarden vóór en na inspanning zorgde dan regelmatig gebruik van andere omega-3 supplementen.

Verklaring hiervoor ligt in de verhouding DHA en EPA omega-3 vetzuren. Beide vetzuren hebben verschillende gezondheidsvoordelen. DHA is effectiever in het tegengaan van ontstekingen dan EPA. Een goede levertraan bevat in verhouding meer DHA dan andere omega-3 supplementen. Daarnaast bevat levertraan een hoog gehalte omega-3 en zijn ook vitamine A, D en E aanwezig. Vitamine D draagt o.a. bij aan een goede spierwerking.

Tegenwoordig is levertraan ook in Nederland een upcoming omega-3 product, vanwege de vloeibare vorm, natuurlijke vitamines en hoge kwaliteit vetzuren.

//Einde bericht

Bron: Good Life International

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 12 november 2021, 08:18
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Limburg, Venlo

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry