Prins Claus Fonds geeft 100 jonge kunstenaars een Prins Claus Seed Award

26/10
2021
AMSTERDAM (EZPress) - Het Prins Claus Fonds kondigt met trots de 100 ontvangers aan van de Prins Claus Seed Awards. Deze nieuwe Awards laten het licht schijnen op opkomende kunstenaars wiens creatieve werk urgente problemen in hun lokale context voor het voetlicht brengt. De kunstenaars die een Prins Claus Seed Award krijgen komen dit jaar uit 65 landen in Azië, Afrika, Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en Oost-Europa. Ze werken in een breed scala van disciplines en combinaties van disciplines: van fotografie, film, media en beeldende kunst tot modeontwerp, performance, muziek en dans. Hun sociale zorgen hebben betrekking op kwesties zoals gendergelijkheid, raciale rechtvaardigheid, vrijheid van meningsuiting, heronderzoek van de geschiedenis en de gevolgen van klimaatverandering.

Rada is een jonge modeontwerper en hedendaagse kunstenaar uit Afghanistan die een mix van draagbare monumenten, performance, schilderkunst, fotografie en installatie gebruikt om zich uit te spreken tegen vrouwenhaat en onderdrukking en om hulde te brengen aan de kracht en veerkracht van Afghaanse vrouwen.

Samwel Japhet vluchtte op jonge leeftijd van huis omdat hij mishandeld werd. Tien jaar lang leefde hij op straat in verschillende delen van Tanzania. Als tiener ontdekte hij dans als een vorm van expressie voor zijn ervaringen. Hij werd een van de oprichters en artistiek directeur van Nantea Dance Company, een organisatie die outreach, onderwijs en danstraining biedt aan Tanzaniaanse jongeren. Op 23-jarige leeftijd is hij ook co-curator van Contemporary Dance Night, een platform waar opkomende Afrikaanse hedendaagse danskunstenaars kunnen optreden.

Sallisa Rosa is een beeldend kunstenaar afkomstig uit Goiânia, Brazilië. Zij is van plan haar Prins Claus Seed Award te gebruiken om haar droom te verwezenlijken om een ​​ruimte te creëren voor een gedeelde artistieke praktijk in directe relatie tot de natuur; `een ruimte die tegelijkertijd een studio, een werkruimte en een ruimte van cultureel verzet, kunst, activisme, creatie en netwerken is ... waar ik ervaringen kan delen met andere kunstenaars, meestal inheemse kunstenaars.`

Dit zijn slechts drie voorbeelden van de 100 kunstenaars die de Prins Claus Seed Awards ontvingen. Je kunt nog veel meer verhalen vinden op de website www.princeclausfund.org . De Prins Claus Seed Awards zijn bedoeld om kunstenaars en cultuurbeoefenaars in een vroeg stadium van hun loopbaan een boost te geven. De jonge kunstenaars kunnen naar eigen inzicht de Award van €5.000 gebruiken om zich verder te ontwikkelen.

Dit jaar bestaat het Prins Claus Fonds 25 jaar. We vieren dit met een digitaal festival op 8 en 9 december 2021. Aan dit festival zullen ook enkele Prins Claus Seed Awards ontvangers meedoen. Kijk voor meer informatie op www.princeclausfund.nl.

//Einde bericht

Bron: Prins Clausfonds

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 26 oktober 2021, 10:32
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Amsterdam, Noord-Holland, Tanzania

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry