Ontwerp dijkversterking Stadsdijken Zwolle bekend

24/09
ZWOLLE (EZPress) - Hierbij een gezamenlijke persuitnodiging van Waterschap Drents Overijsselse Delta en Dijkteam Stadsdijken Zwolle.

De organisaties nodigen iedereen uit voor een persmoment op woensdagochtend 29 september in de Twistvliettoren midden in het projectgebied van de dijkversterking Stadsdijken Zwolle, onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP).

Samen presenteren de organisaties dan de vijf verschillende ontwerpen voor de dijkversterking. Met ‘was-wordt-afbeeldingen’ wordt uitgelegd op welke wijzen de dijk gaat worden versterkt en hoe dat er uit komt te zien. Per deeltraject is hiervoor gekeken naar de meest passende oplossing. Een behoorlijke puzzel, omdat het om een bijzondere dijkversterking gaat met erg weinig ruimte: de Stadsdijken lopen namelijk door bedrijventerrein Voorst, de multiculturele woonwijk Holtenbroek en een stukje landelijk gebied van Westerveld. Bij Sensus B.V. vond een trillings-onderzoek plaats om te onderzoeken of de dijkversterking het bedrijfsproces van 24/7 niet verstoort. Ook hierover praten de organisaties de pers graag bij.

Tijdens dit persmoment is er uiteraard alle gelegenheid tot het stellen van vragen en 1 op 1-interviews.

Er wordt gevraagd om uiterlijk dinsdag 28 september te laten weten of men in de gelegenheid is om te komen. Dit kan via heraldvangerner@wdodelta.nl.

Meer informatie over het programma op wdodelta.nl/stadsdijkenzwolle.

//Einde bericht

Bron: Waterschap Drents Overijsselse Delta

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 24 september 2021, 09:43
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu
Tags: Drenthe, Gelderland, Overijssel, Voorst, Westerveld, Zwolle

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry