We stellen graag aan je voor: Lotje Beek

16/09
Lotje komt ons team versterken als beleidsadviseur. Zij zal zich de komende tijd vooral bezig gaan houden met platformregulering. We zijn blij dat Lotje met ons de wapens tegen Big Tech zal oppakken!

Lotje stelt zich aan jullie voor:

\`We zijn meer online dan ooit. Dwars door lockdowns, afstanden en tijdzones heen, geeft het internet ons de mogelijkheid om te blijven werken, studeren en socializen. Een handjevol machtige online platformen, beter bekend als Big Tech, faciliteert het grootste gedeelte van onze online wereld. We zijn daardoor afhankelijk geworden van deze platformen. Hetgeen Big Tech nastreeft komt echter niet altijd overeen met de rechten en vrijheden van mensen. Door die conflicterende belangen ontstaat er een spanning tussen de ambities van platformen en onze communicatievrijheid en privacy.

Die spanning is bijvoorbeeld merkbaar binnen het publieke debat, één van de pijlers van de democratie. Waar het publieke debat ooit offline begon op het Forum Romanum, speelt het zich nu steeds meer af op online fora, op de sites van Big Tech. Doordat platformen bepalen wat op hun site toegestaan is, bepalen zij de grenzen voor het publieke debat. Daardoor is dat debat niet vrij, maar gebonden aan de belangen van Big Tech en dat vormt een gevaar voor de democratie. Van zulke spanningen en gevaren worden steeds meer mensen en politici zich bewust. Dit heeft geleid tot ontwikkelingen op het gebied van platformregulering.

Ik ga me bij Bits of Freedom dan ook richten op platformregulering die de belangen van mensen vooropstelt in plaats van de belangen van Big Tech. Dit doe ik door mijn juridische kennis te combineren met mijn strijdlust voor een eerlijke wereld. Ik ben afgestudeerd in zowel strafrecht als internetrecht en heb onderzoek gedaan naar de spanning tussen regulering van desinformatie op online platformen en de vrijheid van meningsuiting. Daarnaast ben ik werkzaam geweest in de advocatuur en heb ik op Lesbos gewerkt met mensen op de vlucht. In het weekend houd ik er een uit de hand gelopen hobby als pottenbakker op na.\`

We zijn ontzettend verheugd dat Lotje haar expertise voor ons in gaat zetten!

Datum: donderdag 16 september 2021, 19:20
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Beek, Limburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry