RetourMatras slaat eerste paal nieuwe fabriek

15/09
LELYSTAD (EZPress) - Op maandag 13 september hebben MAC3PARK-directeur Marian Mulder en operationeel directeur Chico van Hemert van RetourMatras symbolisch de eerste paal geslagen van een hypermoderne recyclingfabriek op industrieterrein Oostervaart in Lelystad. In de nieuwe fabriek aan de Nikkelstraat gaat RetourMatras waardevolle grondstoffen herwinnen uit gebruikte matrassen. Dat doet RetourMatras op vier locaties in Nederland, die tezamen jaarlijks 1 miljoen matrassen verwerken.

(b)100% hergebruik(/b)

Operationeel directeur Chico van Hemert van RetourMatras zegt: “Wat wij hier gaan neerzetten is uniek in Nederland. Van het foam dat we uit matrasrecycling herwinnen, maken we momenteel isolatieplaten en ondertapijt. In deze nieuwe fabriek brengen we dat foam door middel van een chemisch recycleproces terug naar een olievorm, polyol, waar weer nieuwe matrassen van gemaakt kunnen worden. En dat is in ons streven naar 100% grondstoffenhergebruik het ultieme doel, want met deze innovatie is zelfs de circulaire matras straks een feit.” Van Hemert sprak de verwachting uit de nieuwe RetourMatras-fabriek begin 2022 te kunnen openen.

(b)Circulaire hub op Oostervaart(/b)

De nieuwe fabriek van RetourMatras past perfect in de toekomstplannen die de Flevolandse vastgoedorganisatie MAC3PARK heeft op industrieterrein Oostervaart. Marian Mulder daarover: “Wij willen een circulaire hub creëren op Oostervaart. Een aantal van onze huurders op dit industrieterrein is bezig met activiteiten die passen in dit belangrijke en duurzame thema. Die partijen willen we samenbrengen en een stevig podium bieden, wat dan weer een stimulans is voor startups om zich hier te vestigen. Zodoende brengen we nieuwe ideeën samen met jarenlange ervaring; de perfecte combi wat mij betreft!”

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 15 september 2021, 10:58
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Flevoland, Lelystad

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry