Go Short en ACN lanceren bijzondere filmwandeling in Nijmegen-West

24/06
2021
NIJMEGEN (EZPress) - Op vrijdag 16 juli, aan de vooravond van de gebruikelijke Nijmeegse vierdaagse, lanceert Go Short in samenwerking met Architectuurcentrum Nijmegen een filmwandeling in het dynamische stadsdeel Nijmegen-West. In deze unieke filmwandeling, staat de veerkracht van mensen en het lef om te vernieuwen in combinatie met het koesteren van het verleden centraal. De wandeling is vanaf 16 juni, inclusief audio en films, voor iedereen gratis beschikbaar.

Aanleiding

Begin 2020 kwam de wereld tot stilstand. Iedereen was aan huis gekluisterd en werd teruggeworpen op dat wat dichtbij was. Er ontstond een herwaardering voor wandelen en de eigen omgeving. Ook het kortefilmfestival Go Short moest in korte tijd omschakelen. “Korte film is altijd actueel. De geschiedenis van de film is kort, maar het is tevens het formaat waarbinnen vernieuwing plaatsvindt. Zowel in inhoud als op het gebied van presentatie. Korte film beweegt makkelijk mee naar online, de virtuele wereld of naar andere vertoningsplekken en is in staat om deze met elkaar te verbinden.” aldus Kirsten Ruber, directeur Go Short. “Dit maakt dat ook wij als festival nooit stilstaan, meebewegen en graag experimenteren. De omgeving, architectuur, films en verhalen komen samen in deze spannende wandeling. De rode draad is de verhouding tussen het verleden, heden en de toekomst. We nemen je mee in de zoektocht en blikken vooruit op een nieuw verhaal”.

Filmwandeling

Aan de rand van de binnenstad ligt het Waalfront: het voormalige industrie- en havengebied dat transformeert naar een hoogstedelijk woon- en werkgebied. Go Short maakte in samenwerking met Architectuurcentrum Nijmegen een filmwandeling over de veerkracht van mensen in deze dynamische omgeving. Bewoners, ondernemers en ontwerpers vertellen hoe zij de veranderingen ervaren, maar ook de gezamenlijke wens om het ‘samen sterk’ gevoel in Nijmegen-West te behouden. Het lef om te vernieuwen en het verleden te koesteren. “Meebewegen is de enige manier waarop je dit kan doen. Verandering in de wijk gaat niet over verbetering of verslechtering. Je neemt het waar zoals de mensen op het water het waarnemen. Dit is wat het is. Deal with it`` - Eric Mol, bewoner Waalhaven Nijmegen.

De wandeling is verweven met vier korte films die de sfeer van het gebied versterken. Mathieu Janssen, programmeur bij Go Short vertelt over de kracht van de korte film. We wijzen je op bijzondere gebouwen op de route, horen van architect Iggie Dekkers over de ontwikkelingen op het Nyma terrein en nemen je mee in de verhalen van mensen uit het Waterkwartier en het havengebied. De locaties die we onderweg passeren spreken tot de verbeelding. Door middel van audio, film en speciaal hiervoor gecomponeerde muziek door muzikant Frank Boeijen (the Gathering), krijg je een unieke kijk op deze omgeving die constant in verandering is.

Praktische informatie

Vanaf 16 juli is de wandeling, inclusief audio en films, voor iedereen gratis beschikbaar via de mobiele website van Go Short. De wandeling is op ieder moment te lopen, individueel of samen. Het enige dat je nodig hebt zijn een smartphone met mobiel internet en een koptelefoon. De route (100-120 minuten) start vanaf het Joris Ivensplein en loopt onderlangs de spoorbrug door het havengebied en de wijk waterkwartier.

De Filmwandeling is een productie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen i.s.m. Architectuurcentrum Nijmegen en met bijdragen van architectuurhistoricus Michiel Kruidenier, Iggie Dekkers (Eek en Dekkers architecten), Henny Linders, Eric Mol, Edwin Niemantsverdriet. Muziek door Frank Boeijen, opnames en montage door Jozien Wijkhuijs , webapplicatie door Bart Hofs en fotografie door Gema Perez.

//Einde bericht

Bron: Go Short - International Short Film Festival Nijmegen

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 24 juni 2021, 09:44
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Gelderland, Nijmegen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry