ACM spoort netbeheerders aan om juten draadisolatie versneld te vervangen

02/06
2021
DEN HAAG (EZPress) - De ACM heeft netbeheerders aangespoord om te komen met een aanpak voor het vervangen van mogelijk onveilige juten isolatie in woningen in hun verzorgingsgebied.

In juli 2019 heeft zich tijdens werkzaamheden in een meterkast een elektrocutie-incident voorgedaan. Hoewel het om één voorval gaat, vond de ACM dit zo ernstig dat de ACM bij netbeheerders heeft aangedrongen om zo snel mogelijk met een aanpak te komen om de verouderde juten draadisolatie te vervangen en bewoners van goede informatie over de risico’s van klussen in de meterkast te voorzien. De ACM heeft hierover informatie opgevraagd, en daarnaast gesproken met Netbeheer Nederland en de individuele netbeheerders. Hoewel de netbeheerders op basis van nader onderzoek geen acuut veiligheidsrisico hebben geconstateerd, gaan de netbeheerders de onveilige juten bedrading waar nodig verwijderen. De komende jaren blijft de ACM de voortgang van de werkzaamheden door de netbeheerders volgen.

Voor alle informatie over juten draadisolatie kunnen consumenten terecht op de website van netbeheerders die specifiek gaat over veiligheid: www.energieveilig.nl.

//Einde bericht

Bron: ACM

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 2 juni 2021, 09:15
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry