Plasterk: Besluit ONM zorgvuldig genomen

23/11
2009
HILVERSUM (ANP) - Het besluit van netcoördinator Roek Lips van Nederland 3, vorige maand, om te stoppen met de serie Onderweg Naar Morgen (ONM) is in overeenstemming met de mediawet. Dat heeft minister Ronald Plasterk maandag geantwoord op vragen uit de Tweede Kamer over dit onderwerp. Volgens Plasterk is de besluitvorming 'voldoende zorgvuldig' verlopen. De serie moet stoppen wegens tegenvallende resultaten en dat stuit op veel verzet bij de trouwe aanhangers van de serie.

De minister erkent dat het een gevoelig besluit is: ,,ONM is al jaren bijna dagelijks te zien, er is veel geld mee gemoeid en er zijn veel programmamakers en acteurs bij betrokken.'' Volgens Plasterk mag de teleurstelling over ONM geen aanleiding zijn in te grijpen in de werkwijze binnen de publieke omroep.

Op 28 oktober 2009 werd bekendgemaakt dat het netmanagement van Nederland 3 heeft besloten de serie te stoppen vanwege tegenvallende resultaten, een andere reden was dat er ook meer ruimte en budget vrij zou komen voor nieuw drama. Uit de antwoorden van Plasterk blijkt dat het volledige bedrag dat was gereserveerd voor ONM, 7 miljoen euro per jaar, nu opnieuw wordt geïnvesteerd in drama. Hierbij wordt gedacht aan kwalitatief jeugddrama op prime time.

Datum: maandag 23 november 2009, 18:35
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment
Tags: Hilversum, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry