Eerste programma bekend: Over het IJ Festival Tours – de nieuwe makers

17/05
2021
AMSTERDAM (EZPress) - Over het IJ Festival - 9 t/m 18 juli 2021 - presenteert een nieuwe generatie theatermakers in zes avontuurlijke tours. Nieuwe makers staan te popelen om weer te maken en het publiek te ontmoeten. De stad is hun inspiratiebron én het podium. In het iconische Zeecontainerprogramma en op allerlei spannende NDSM-werf locaties maken deze talenten korte presentaties, voorstellingen en installaties: van locatietheater en ervaringstheater tot crossovers met architectuur, beeldende kunst, audiovisuele media en performance. Over het IJ bundelt dit uitdagende programma in langere en kortere routes; voor ieder wat wils. Coronaproof, in kleine groepen publiek, kan je voor het eerst sinds lange tijd, de nieuwe verhalen en het werk van nieuw talent weer ervaren. Tour mee!

Over het IJ Festival is het avontuurlijke locatietheaterfestival van Amsterdam. Nieuwe en gevestigde makers presenteren hun nieuwste werk op spraakmakende binnen- en buitenlocaties op de NDSM-werf en in Amsterdam-Noord. Over het IJ heeft veel aandacht voor de nieuwste generatie makers, waarvoor het festival een echte springplank is gebleken. Iedere keer ontstaat er een innovatief programma, waarin met de interactie met de locatie, omgeving en de relatie met publiek wordt geëxperimenteerd. Deze opzet valt al jaren zeer goed bij het publiek. Het laat expliciet de kracht zien van het festival; jong en gevestigd talent komen er samen, kennis, ervaring en succes wordt gedeeld en biedt zo mogelijkheden tot groei.

Hoe werkt het?

Iedere tour bevat een combinatie van één of meerdere nieuwe makers presentaties en -voorstellingen op de NDSM-werf met een aantal zeecontainers in het festivalhart. We verzamelen in het festivalhart waar we twee of drie Zeecontainers bezoeken. Met een gids lopen we daarna naar de locaties van één of twee nieuwe makers op de NDSM-Werf. De langste tour duurt 3 uur, de kortste 1,5 uur en de tours zijn zowel in de middag als in de avond te bezoeken.

Voordeel: Dit jaar kan je met een tourticket gegarandeerd een aantal voorstellingen zien, je hoeft niet te wachten totdat er plek is. Ook is een tourticket inclusief het IJbandje, wat je toegang geeft tot het ruime festivalhart op de load out op de NDSM-werf met eet- en drinkgelegenheden. Wil je naast de tour nog meer zien, dan kan je met het IJbandje nog gratis naar EILAND van Collectief Walden en andere Zeecontainers.

PROGRAMMA OVER HET IJ TOURS

TOUR 1: BetweenTwo Hands + Anna Verkouteren Jansen + Zeecontainers

TOUR 2: Studio Figur + LIPS&KNOBEL + Zeecontainers

TOUR 3: Het Atelier / Oerol & Over het IJ

TOUR 4: Monki + ROTOR & Johannes Bellinkx + Zeecontainers

TOUR 5: Charles Pas + Erik van de Wijdeven + Zeecontainers

TOUR 6: Sofie Doeland + Zeecontainers

//Einde bericht

Bron: Festival Over het IJ

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: maandag 17 mei 2021, 12:09
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry