Tweede editie Painting of the Year gestart

23/04
2021
RAAMSDONKSVEER (EZPress) - De tweede editie van de succesvolle internationale schilderwedstrijd Painting of the Year is van start gegaan. Schilders van over de hele wereld kunnen hun mooiste, beste of meest bijzondere schilderij inzenden en maken kans op de hoofdprijs van € 2021 en een verkoopexpositie in Amsterdam.

Doelstelling

Met de verkiezing Painting of the Year beoogt de organisatie de waardering en aandacht voor schilderkunst in het algemeen en de naamsbekendheid van de deelnemers in het bijzonder (internationaal) te verhogen. Daarnaast wil zij een zo groot mogelijk online overzicht van de hedendaagse schilderkunst realiseren.

Vakjury

Een professionele vakjury beoordeelt alle inzendingen van Painting of the Year in eerste instantie digitaal en bepaalt zo de 50 genomineerden. Uit de 50 beste ingezonden werken kiest de vakjury uiteindelijk de finalisten en winnaar.

Alle juryleden hebben in hun dagelijks leven te maken met verschillende facetten van de (hedendaagse) schilderkunst. Leo van Heijningen is eigenaar van Kunstzaal Van Heijningen in Den Haag, Lita Cabellut is Kunstenaar van het jaar 2021, Edwin Becker is hoofd tentoonstellingen van het Van Gogh Museum en Raoul Locht is voorzitter van Stichting Kunstweek.

Expositie

Als de coronamaatregelen het toelaten, dan zijn de werken van de 20 finalisten van Painting of the Year van 2 t/m 4 juli te zien zijn tijdens een speciale verkoopexpositie op de EuropArtFair in de Gashouder Westergas (www.europartfair.com).

Editie 2020

‘Anna’ van Berardino Rubini was de winnaar van Painting of the Year 2020. De vakjury koos zijn schilderij uit 1.233 schilderijen ingezonden door 581 kunstenaars uit meer dan 20 verschillende landen.

Datum: vrijdag 23 april 2021, 17:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry