Hoogtepunten langs de Top Trails of Germany

11/09
2020
BREMEN, DUITSLAND (EZPress) - Die geweldige zonsondergang vanaf de bergtop, de wandeling door een diep ravijn, de heerlijke geur van jeneverbessen: dat zijn de sensaties waar we later thuis nog graag aan terugdenken. De Top Trails of Germany, de 14 mooiste wandelroutes van Duitsland, bieden talrijke hoogtepunten, want ze lopen door prachtige vakantieregio`s en staan stuk voor stuk garant voor een intense natuurbelevenis.

Geweldige uitzichten

Hoog boven op een rots aan de noordrand van de Schwäbische Alb verheft zich de burchtruïne Reußenstein. Deze geldt als een van de meest pittoreske ruïnes van de streek. Je kunt er heerlijk uitkijken over het Neidlingertal. Op etappe 8 van de Albsteig kom je langs deze plek.

Een van de meest fascinerende maar ook meest inspannende etappe op de 600 kilometer lange Goldsteig is etappe N13: maar liefst 8 bergen van meer dan duizend meter op een dag! Bijvoorbeeld de 1.287 meter hoge Enzian, met geweldige vergezichten over het ruige landschap van het Beierse Woud.

Zittend op een laaghangende tak over het omringende landschap kijken vanaf de Kornberg bij Dillenburg: de perfecte plek voor een zonsondergang uit een plaatjesboek. Dit is sowieso een goede fotospot dankzij de ʻRothaarsteig-landschapsomlijstingʼ en de ‘boomschommel’.

Vanaf de legendarische Drachenfels bij Königswinter heb je een geweldige blik over de Rijn. Op de top staat de ruïne van een middeleeuwse burcht. Een van de sages rond deze legendarische plek langs de Rheinsteig gaat over een vuurspuwende draak die vanuit zijn grot voorbijvarende schepen in brand deed vliegen. Volgens de Nibelungensage werd de draak door de heldhaftige Siegfried gedood.

De markante Brocken is met zijn 1.141 meter de hoogste berg van de Harz. Door de onbeschutte ligging kan het hier bijzonder guur zijn. Geen wonder dat je op je wandeling op de Harzer-Hexen-Stieg talrijke planten kunt tegenkomen die je normaal gesproken alleen in het hooggebergte vindt. Veel wetenswaardigheden over de flora en fauna in het Nationalpark Harz hoor je van de ranger tijdens een rondleiding.

Vanaf het uitkijkplatform op de 1.215 meter hoge Fichtelberg hebben wandelaars een prachtig uitzicht over de natuur van het Ertsgebergte. Je kunt ook met de kabelbaan naar deze hoogste top van de wandelroute Kammweg Erzgebirge-Vogtland. Toe aan een adrenalinekick? Suis dan met een monsterroller de berg af.

Een van de hoogtepunten langs de Altmühltal-Panoramaweg is de indrukwekkende ruige rotsformatie ʻZwölf Apostelʼ tussen Solnhofen en Eßlingen. Op etappe 4 torent deze massieve rotspartij hoog uit boven de rivier de Altmühl.

Idyllisch landschap

Een van de mooiste plekjes tijdens een wandeling op de Heidschnuckenweg is het Büsenbachtal. Langs het beekje de Büsenbach wandel je naar met heide begroeide heuvels. De grillige, donkergroene jeneverbesstruiken vormen een prachtig contrast met de paarse hei. Vanaf de heuvels kun je genieten van de weidse blik over de Lüneburger Heide. Misschien kom je wel een herder met zijn schapen tegen.

De mooiste oude boerderijen die zo typisch zijn voor het Zwarte Woud vind je ten zuiden van de Schluchsee in het Blasiwald, op etappe 4 van de Schluchtensteig. De karakteristieke boerderijen met hun bijna tot de grond reikende daken staan her en der in het heuvelachtige weidelandschap.

Sporen van de geschiedenis

In de enorme Genovevahöhle, in het zuiden van de Eifel bij Kordel, stonden heel vroeger een paar hutjes. Het terras kon alleen met ladders of touwen worden bereikt. De gaten voor de balken zijn nog goed zichtbaar in de rotswand. De imposante grot ligt op de laatste etappe van de Eifelsteig.

Al van verre is Hermann, de Germaan die de Romeinse legioenen van Varus versloeg, goed zichtbaar. Op de wandelroute Hermannshöhen door het Teutoburger Wald kom je langs het 54 meter hoge beeld. Dit imposante bouwwerk trekt jaarlijks ongeveer een half miljoen bezoekers.

De Hämelschenburg geldt als een van de mooiste kastelen van Duitsland en ligt op etappe 9 van de Weserbergland-Weg. Het prachtige kasteel in de stijl van de Weserrenaissance en de waardevolle kunstcollectie zijn te bezichtigen tijdens een rondleiding. De prachtige tuin en het kerkje maken de bijzondere sfeer compleet.

Natuurschatten

De Feldsee op etappe 10 van de Westweg door het Zwarte Woud is een klein paradijs. Het is een kaarmeer dat door gletsjers in de ijstijd is uitgeschuurd. Delen van het meer worden bedekt met zeldzame waterplanten zoals isoëtes. Boven het meer rijst uit het bos een imposante rotspartij op. Tussen de rotsen groeien veel alpine planten.

Het betoverende heidelandschap rondom de Fuchskaute, de hoogste berg van het Westerwald, ligt op het topje van een uitgedoofde vulkaan. In dit prachtig stukje beschermde natuur vind je wilde orchideeën en andere zeldzame bergplanten. Etappe 2 van de WesterwaldSteig eindigt bij grillige rotsformaties die herinneren aan heidense offerplaatsen.

De volgende routes horen bij de Top Trails of Germany: Altmühltal-Panoramaweg, Eifelsteig, Goldsteig, Harzer-Hexen-Stieg, Hermannshöhen, Rheinsteig, Rothaarsteig, WesterwaldSteig, Westweg-Schwarzwald, Kammweg Erzgebirge-Vogtland, Schluchtensteig-Schwarzwald, Albsteig, Heidschnuckenweg, Weserbergland-Weg.

Meer informatie op www.toptrails.nl.

//Einde bericht

Bron: Top Trails of Germany

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 11 september 2020, 09:49
Bron: EZPress Buitenland
Categorie: Algemeen
Tags: Bergen, Bremen, Duitsland, Limburg, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry