Parkeerbelasting: opvragen Duitse kentekens weer mogelijk

08/09
2020
DEN HAAG (EZPress) - De Dienst Wegverkeer (RDW) heeft meegedeeld dat vanaf 1 september gegevens van Duitse kentekenhouders kunnen worden opgevraagd voor het innen van niet-betaalde parkeerbelasting.

Procedure

De RDW stelt hiervoor tijdelijk de dienst mVHOH1 (multiple Vehicle Owner Holder) beschikbaar. Voor het gebruiken van deze tijdelijke oplossing kunt u een e-mail sturen naar ncp@rdw.nl. U ontvangt dan een autorisatie, handleiding, een link naar een instructievideo en de verstrekkingsvoorwaarden.

Kosten

Aan de dienst zijn eenmalige kosten verbonden. Deze kosten bedragen € 510,- voor het creëren van een certificaat om toegang te krijgen tot de EUCARIS-webclient en worden in rekening gebracht aan gemeenten die nog geen gebruik maken van de EUCARIS-webclient. Gemeenten die nu al gebruik maken van de EUCARIS-webclient voor o.a. het opvragen van houdergegevens van Belgische kentekens hoeven deze kosten niet nogmaals te betalen.

Toekomst

Het streven is om deze tijdelijke dienst in het tweede kwartaal van 2021 te vervangen door VHOH-parking. De benodigde informatie kan dan individueel worden opgevraagd.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 8 september 2020, 10:04
Bron: EZPress Verkeer en Vervoer
Categorie: Weer en Verkeer

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry