DSGC: ‘Transitie naar circulair plastic versnellen’

14/01
DEN HAAG (EZPress) - De transitie naar een circulaire economie voor plastic moet worden versneld. Dat vraagt om een integrale aanpak gericht op baanbrekende innovatie en samenwerking. Dat zegt de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC), die wordt gesteund door VNO-NCW, in de publicatie ‘Transition time! A circular economy for plastics’. Deze is aangeboden aan het kabinet en eurocommissaris Frans Timmermans.

Geen afval

Volgens de DSGC is de transitie primair noodzakelijk vanwege het milieu, maar biedt deze tegelijkertijd economische kansen voor de gehele waardeketen. ‘Plastic wordt nu veel te vaak als afval beschouwd’, aldus DSGC-voorzitter Jan Peter Balkenende. In een circulaire economie zal de hoeveelheid plastic radicaal verminderen, en nemen tegelijkertijd het energie- en waterverbruik, en de CO2-uitstoot flink af.

Inspiratiebron

Om gezamenlijk de keten te sluiten is de samenwerking tussen het bedrijfsleven, overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties cruciaal, aldus de DSGC. De publicatie bevat innovatieve cases uit de eigen praktijk van de 8 Nederlandse multinationals die de DSGC vormen. De gedeelde kennis en ervaring kunnen een inspiratiebron voor andere bedrijven zijn om ook te investeren in een circulaire economie.

//Einde bericht

Bron: VNO-NCW

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 14 januari 2021, 08:27
Bron: EZPress Milieu
Categorie: Natuur en Milieu

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry