Nieuwe werkgroep onderzoekt toekomst Defensie

23/11
2009
Aan de brede heroverwegingen van het kabinet wordt een werkgroep Internationale Veiligheid toegevoegd die gaat kijken naar het takenpakket van Defensie. Voor de heroverwegingen, die deel uitmaken van het crisisbestrijdingbeleid, zijn nu op 21 beleidsthema’s werkgroepen ingesteld. Het vrijdag genomen kabinetsbesluit volgt op een onderzoek naar de verhouding en overlapping van de heroverwegingen en de al eerder ingezette Defensieverkenningen, waarin ook wordt gekeken naar de toekomst van Defensie.

In de Defensieverkenningen worden de toekomstige rol en taken van Defensie uiteengezet voor de periode 2020-2030. De heroverwegingen richten zich op de periode tot 2015 en moeten concrete besparingen opleveren. Daarom heeft het kabinet besloten om een aparte werkgroep voor de heroverweging Internationale Veiligheid in te stellen, naast de Defensieverkenningen. De uitkomsten van de verkenningen en de brede heroverwegingen worden tegelijkertijd gepresenteerd.

Hoofdtaken

De precieze opdracht van de werkgroep Internationale veiligheid heeft betrekking op de 3 hoofdtaken van Defensie: het beschermen van de integriteit van het eigen en grondgebied van bondgenoten, het bevorderen van de internationale rechtsorde en stabiliteit, en het ondersteunen van Nederlandse en buitenlandse civiele autoriteiten bij rechtshandhaving, rampenbestrijding en humanitaire hulp.

Datum: maandag 23 november 2009, 13:43
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry