`Duitse minister vrijuit in zaak dienstauto`

08/08
2009
BERLIJN (ANP) - De Duitse Rekenkamer heeft minister van Volksgezondheid Ulla Schmidt vrijgepleit in de kwestie van het gebruik van haar dienstauto voor een vakantie in Spanje. Schmidt heeft dat zaterdag in Berlijn gezegd. Volgens de bewindsvrouw is de Rekenkamer na onderzoek tot de conclusie gekomen dat ze de Bondsrepubliek geen schade heeft berokkend. De Rekenkamer oordeelde dat Schmidt, die op vakantie ook enkele klussen voor de regering deed, een duidelijk onderscheid heeft gemaakt tussen dienstritten en ritten voor privégebruik.

Schmidt kreeg in juli in haar land een storm van kritiek over zich heen, omdat ze haar dienstauto met chauffeur naar haar vakantieadres in Spanje had laten sturen. Zelf ging ze met het vliegtuig.

Kritiek

De dienstauto werd gestolen, maar later weer teruggevonden. Dieven lieten het gepantserde voertuig achter, waarschijnlijk door alle ophef in de media over de spraakmakende diefstal.

Ook binnen haar sociaaldemocratische SPD kreeg Schmidt veel kritiek. Op 27 september kiest Duitsland een nieuw parlement. SPD-leider en kandidaat-bondskanselier Frank-Walter Steinmeier besloot Schmidt voorlopig niet in zijn beoogde regeringsploeg op te nemen.

Datum: zaterdag 8 augustus 2009, 12:54
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Berlijn, Duitsland, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry