Crisis of niet: Zeewolde bouwt door

13/05
2020
ZEEWOLDE (EZPress) - Door de crisis liggen delen van de economie plat. In dat verband zou je verwachten dat wegens de mondkapjes- en het 1,5 meter afstandsgebod de bouwplaatsen in Zeewolde er verlaten bij liggen. Niets is minder waar. Op Horsterparc en Trekkersveld wordt hard gewerkt.

Op de bouwplaatsen zijn veel bouwactiviteiten. Vrachtauto’s rijden af en aan; de betonmolens draaien, kranen verplaatsen materialen en hijsen constructies. En overal klinkt het boren, timmeren en het gepiep van manoeuvrerende vrachtwagens. Niets aan de hand zo te zien; het is business as usual.

‘Met inachtneming van de beperkende maatregelen gaat de bouw in Zeewolde op tal van plaatsen gewoon door’, zegt Egge Jan de Jonge, wethouder EZ van Zeewolde. ‘Een compliment aan de bouwvakkers is ook zeker op zijn plaats, want coronavirus of niet zij zetten de schouders eronder’. Op Horsterparc vordert de bouw van het nieuwe hoofdkantoor en de productiefaciliteit van bakkerij grondstoffenproducent Bakels Senior gestaag. Op vrijdag 31 januari, anderhalve maand voor de uitbraak van het coronavirus, werd de eerste paal geslagen. Toen lag het bouwterrein aan de Postkoets er nog kaal en verlaten bij. Inmiddels zijn de contouren van het 18.000 m2 moderne gebouw duidelijk zichtbaar. Dit najaar wil Bakels de poorten van zijn Zeewoldense hoofdkantoor openen.

Ook projectontwikkelaar Van Meerveld Vastgoed hoopt in het najaar het bedrijfsverzamelgebouw aan de Landauer op Horsterparc gereed te hebben. Henk van Meerveld heeft na overleg met het acquisitieteam van Zeewolde Zakelijk het plan uitgerold om een gebouw te realiseren met 4 units van 100m2 en twee units van 150m2. Daarmee komt Van Meerveld tegemoet aan de vraag vanuit het bedrijfsleven in Zeewolde. Voor starters en ZZP’ers die op hun huidige locatie uit hun jasje groeien was tot voor kort onvoldoende aanbod. Van Meerveld voorziet daar nu in. De vraag overstijgt het aanbod, waardoor Van Meerveld nog voordat de bouw is voltooid alweer denk aan uitbreiding.

De uitbreiding van het recyclingbedrijf Morssinkhof Plastics aan de Baardmeesweg/Spiekweg nadert nu ook voltooiing. Waar ooit een caravanbedrijf met showroom was gevestigd, is nu een modern gebouw verrezen. ‘Ik ben verheugd met de groei van Morssinkhof Plastics in Zeewolde”, zegt Egge Jan de Jonge ‘het bedrijf maakt deel uit van de Morssinkhof – Rymoplast groep en is in Europa een toonaangevende speler op het gebied van kunststofrecycling.’ Morssinkhof Plastics Zeewolde produceert 24/7 en houdt zich bezig met het verwerken van kunststof afvalstromen tot hoogwaardig nieuw regranulaat (korrels waar weer nieuwe plasticproducten van worden gemaakt).

//Einde bericht

Bron: Zeewolde Zakelijk

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 13 mei 2020, 10:12
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Flevoland, Zeewolde

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry