Welzijnswerkers in stadhuis

20/11
2009
20-11-2009

Welzijnswerkers in Nederland: het verrassende thema van een expositie van Het Oranje Fonds in het Utrechtse stadhuis. De expositie 'Kleurrijk Welzijn' bestaat uit foto's en geluidsfragmenten over het multiculturele werk van zestien welzijnswerkers, onder wie ook de charismatische jongerenwerker Steve Monsanto uit het Utrechtse Lunetten.

Wat doen welzijnswerkers eigenlijk? 'De betrokkenheid bevorderen tussen de diverse groepen in de samenleving'. Dat is mooi gezegd, maar hoe doen ze dat dan? Het Oranje Fonds, sinds 2007 gevestigd op de Utrechtse Maliebaan, stelde hierover een fototentoonstelling samen. Dit grootste nationale fonds op sociaal gebied ondersteunt zo'n 1.500 uiteenlopende projecten die de betrokkenheid tussen de diverse groepen in de samenleving bevorderen, vooral kleinschalige buurtinitiatieven, mentorprojecten voor jongeren en taalprogramma's. Met kenniscentrum Movisie organiseerde het fonds het project ‘De Multiculturele Buurt’, waaraan vele welzijnsorganisaties deelnamen. De tentoonstelling is daarop een vervolg.

Tussen oktober 2008 en oktober 2010 reist deze tentoonstelling langs tientallen grote tot middelgrote steden. In Utrecht is deze expositie te zien van woensdag 2 tot en met dinsdag 29 december 2009. Gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van het stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2.

Datum: vrijdag 20 november 2009, 01:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry