Pleidooi voor grensoverschrijdende samenwerking en Duits

06/03
2020
DEN HAAG (EZPress) - Het ministerie van EZK moet een groter deel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling inzetten voor grensoverschrijdende samenwerking. Dat schrijft de VNG in de aanloop naar het AO Grensoverschrijdende Samenwerking van 11 maart. Ook benadrukken we het belang van Duits in het curriculum van (v)mbo.

Grensoverschrijdende samenwerking

Namens grensgemeenten vraagt de VNG om een bredere inzet van de gelden uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor de grensoverschrijdende programma`s Nederland-Duitsland en Nederland-Vlaanderen in de programmaperiode 2021-2027 (Interreg VI 1). Het ministerie van EZK zet in op 75% voor innovatie en slechts 25% voor projecten om de grensbelemmeringen weg te nemen, pleiten wij voor een evenwichtigere verhouding: 50% op innovatie (inclusief klimaatmitigatie) en 50% voor het wegnemen van grensbelemmeringen.

Duits

Ook schrijft de VNG dat het essentieel is, voor de inwoners van grensregio`s, maar ook voor het bedrijfsleven, dat alle leerlingen in het grensgebied met Duitsland, in het bijzonder (v)mbo-leerlingen, (goed) onderwijs krijgen in de Duitse taal. Wij vragen daarom om Duits voor alle leerlingen in het middelbaar onderwijs in het curriculum te behouden, en dit vak in het (v)mbo als een doorlopende leerlijn te versterken.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 6 maart 2020, 10:36
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry