Rookvrij als voorwaarde voor subsidie kinderboerderijen

05/03
DEN HAAG (EZPress) - Het voorjaar komt er aan op de kinderboerderij; jonge dieren, grotere toeloop en veel scholen die weer aantrekkelijke lessen komen volgen. Opvallend veel kinderboerderijen maken dit voorjaar ook de stap naar een rookvrije kinderboerderij.

Bijna 50% van de Nederlandse kinderboerderijen is al rookvrij. Een gezond begin van het nieuwe seizoen met nu 185 rookvrije kinderboerderijen. Uit onderzoek is gebleken dat 9 op de 10 Nederlanders voor rookvrije kinderboerderijen is (dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Kantar in opdracht van KWF Kankerbestrijding 2019). Daarmee krijgen beherende organisaties en medewerkers een steuntje in de rug als ze de stap ten behoeve van een rookvrije generatie maken.

2 ambities in Nationaal Preventie Akkoord

In het Nationaal Preventie Akkoord, initiatief van Staatssecretaris Blokhuis samen met 70 andere partijen, zijn voor kinderboerderijen 2 ambities opgenomen:

Alle 400 kinderboerderijen zijn eind 2020 rookvrij

Stimuleren dat een rookvrije kinderboerderij een voorwaarde wordt voor financiële bijdrage van bijvoorbeeld gemeenten,

Samen sneller resultaat

Kinderboerderijen worden van verschillende kanten geholpen bij de stap naar een rookvrije omgeving. Kinderboerderijen Actief is aanjager van de rookvrije kinderboerderij en werkt daarbij landelijk, regionaal en lokaal samen met Gemeenten en VNG, GGD`en en GGD GHOR Nederland, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (voorheen Stichting Alliantie Nederland Rookvrij) en NUSO. Die goede samenwerking zorgt ervoor dat in alle delen van het land passende adviezen gegeven worden.

Recent hebben kinderboerderijen op Terschelling, Holten, Wilp (Geld.), Geldrop, Wormer en Almelo de keuze voor een rookvrije kinderboerderij gemaakt.

//Einde bericht

Bron: VNG

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 5 maart 2020, 10:29
Bron: EZPress Gezondheid
Categorie: Wetenschap
Tags: Almelo, Friesland, Overijssel, Terschelling

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry