LEO neemt Nederland mee in de wereld van de logistiek op SBS 6

20/02
ETTEN-LEUR (EZPress) - LEO Locative speelt komend weekend de hoofdrol in het nieuwe SBS 6-programma ‘Show me what you got’. Kijkers kunnen deze innovatieve intern transport-oplossing van BITO aan het werk zien bij WSS, leverancier van deur- en raambeslag uit Duitsland. De uitzending staat gepland voor zaterdag 22 februari om 16.00 uur en wordt herhaald op zondag 23 februari om 12.55 uur.

‘Show me what you got’ is een nieuw programma dat kijkers meeneemt naar bedrijven in uiteenlopende sectoren. Presentatoren Xavier en Nienke steken zelf de handen uit de mouwen om te laten zien wat het werk precies inhoudt. Op 29 januari waren ze te gast bij WSS, dat onder meer scharnieren, klinken en sloten levert voor ramen en deuren. De opnamen zijn komend weekend te zien op SBS 6.

Centraal in de uitzending staat LEO Locative, de intern transport-oplossing van BITO. De programmamakers zien BITO als een van de ambassadeurs in magazijninrichting en hebben gevraagd om medewerking aan het programma. Dat heeft geresulteerd in een bezoek aan BITO-klant Wilhelm Schlechtendahl & Söhne (WSS) uit Noordrijn-Westfalen, die intensief gebruik maakt van LEO.

Doelgericht transport van bakken

LEO Locative 2.0 is een systeem voor doelgericht transport van bakken. Het transportmiddel kan meer dan 500 verschillende werkstations met elkaar verbinden, zodat medewerkers niet langer zelf met goederen hoeven te lopen. LEO heeft geen centrale computersturing of wifi nodig en is te koppelen met elk warehouse management systeem (WMS). Het transportmiddel doet zijn werk 24/7 en vergt weinig investeringskosten.

Het brein van LEO: vloerstickers

Vloerstickers zijn het brein van LEO. Gebruikers bepalen zelf de bestemming en de route van LEO met behulp van gekleurde vloertape en vloerstickers met QR-code. De QR-code vertelt LEO wat hij moet doen, waarna hij de lijn volgt die de vloertape aangeeft. Verandert de route of de locatie van een werkstation? Geen probleem. Plak de tape en de vloerstickers gewoon ergens anders.

Nieuw: met target control

Nieuw is dat LEO nu ook kan worden aangestuurd middels een tablet. Via de tablet kan de operator de bestemming van het transportmiddel aanklikken. Zodra LEO de vloersticker met de QR-code ‘radiocommunicatie’ leest, zoekt het transportmiddel draadloos contact met de tablet. Zodra LEO de opdracht met de nieuwe bestemming heeft ontvangen, gaat hij op pad. Dat de bediening daadwerkelijk zo eenvoudig is, kunnen kijkers zelf zien in ‘Show me what you got’.

Logistiek Award voor Siemens

Voor zijn werk bij Siemens heeft LEO zelfs een prijs gewonnen. Dit hightech-bedrijf heeft vijf LEO’s in dienst die elk 50 opdrachten per uur uitvoeren. Daarbij leggen ze een afstand van 140 meter af. Siemens: `De LEO’s bieden ons de mogelijkheid om personeel en heftrucks van elkaar te scheiden. Dat is niet alleen veiliger, maar biedt ons ook de mogelijkheid om de hoeveelheid handmatig werk te minimaliseren, de productiviteit van het personeel te verhogen en de transporttijd met 30 procent te reduceren.”

//Einde bericht

Bron: BITO Systems n.v.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 20 februari 2020, 09:59
Bron: EZPress Transport en Logistiek
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Duitsland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry