Nieuwe online bedreiging mikt op Twilight-fans

19/11
2009
Vandaag gaat de nieuwe Twilight film 'New Moon' in première. Veel fans van deze serie zullen online op zoek gaan naar meer informatie over de film en de schrijfster, Stephenie Meyer. Maar dat is, aldus beveiliger PC Tools, niet zonder risico...

Cybercriminelen gebruiken steeds vaker grote evenementen, belangrijke nieuwsfeiten en ook filmpremières om virussen te verspreiden. Ook de nieuwe Twilight film 'New Moon', die vandaag in première gaat, is een doelwit. Er staan veel kwaadaardige bestanden op het internet over de Twilight serie en schrijfster Stephenie Meyer. Fans die naar informatie zoeken, kunnen terechtkomen op een website waarop een interview met Meyer zou staan - maar in feite zorgt deze website ervoor dat er malware op de computer van de nietsvermoedende fans geïnstalleerd wordt.

De truc werkt als volgt: Een fan zoekt naar "Stephenie Meyer" en vindt "Stephenie Meyer at 365Multimedia.com" met daarbij de tekst "Stephenie Meyer interview on Twilight movie starring Robert Pattinson and Kristen Stewart". Wanneer de fan hierop klikt, verschijnt het bericht dat de computer geïnfecteerd is met malware. De fan wordt aangeraden antivirus software te downloaden om van de infectie af te komen. In feite heeft deze software kwaadwillende bedoelingen. Nadat de valse antivirus software gedownload en geïnstalleerd is, vraagt het programma om creditcard gegevens. Vervolgens wordt malware geïnstalleerd op de computer van de Twilight fan en alle financiële informatie die vanaf dat moment via de computer wordt verstuurd, wordt direct naar de cybercriminelen gestuurd. Niemand krijgt informatie over Twilight.

Volgens PC Tools is deze valse internetsite slechts het topje van de ijsberg en zullen er in de komende dagen meer virussen aan de Twilight film gelinkt worden.

Datum: donderdag 19 november 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry