Export groeit ruim 7 procent in oktober

13/12
2019
DEN HAAG (EZPress) - Het volume van de goederenexport was in oktober 7,4 procent groter dan in oktober 2018, meldt het CBS. De groei is hoger dan in de voorgaande maanden. In oktober 2019 groeide vooral de export van aardolieproducten, chemische producten, machines en apparaten. Het volume van de import was in oktober 4,4 procent groter dan een jaar eerder.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december 2019 ongunstiger dan in oktober.

Omstandigheden voor export in december minder gunstig dan in oktober

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober. Dat komt vooral door een grotere krimp van de industriƫle productie in Duitsland.

De export van goederen maakt ongeveer drie kwart uit van de totale export. Over de export van diensten rapporteert het CBS niet maandelijks. Informatie over de totale export publiceert het CBS op kwartaal- en jaarbasis. De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.

//Einde bericht

Bron: CBS

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 13 december 2019, 07:44
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Duitsland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry