Winnaar Rembrandt Leeft!

02/12
RAAMSDONKSVEER (EZPress) - De winnaar van Rembrandt Leeft! is bekend. Uit circa 300 ingezonden kunstwerken is ‘Slapende kat` van Truike van Maurik gekozen tot de winnaar van Rembrandt Leeft!

Dit kunstwerk is samen met de inzendingen van de andere 10 finalisten van 30 november tot en met 26 januari 2020 te bewonderen op “het Straatje” in BplusC locatie bibliotheek Nieuwstraat in Leiden.

Juryverslag

Slapende kat – Truike van Maurik

‘Rembrandt heeft prachtige etsen van een klein formaat gemaakt zoals een slapend hondje. Truike heeft in de stijl van Rembrandt een slapende kat op een zinken plaatje getekend. Dat is nog niet zo eenvoudig. Rembrandt werkte op koperplaatjes die zich veel beter lenen voor deze tekentechniek, de droge naald techniek. De braampjes, “beschadigingen” in het in het zink houden de inkt in meer of mindere mate vast bij het ininkten. Bij het als een ets afdrukken ontstaat een heel scala aan grijstinten. De jury is van mening dat dit werkje geheel in lijn met de wedstrijd “Rembrandt leeft” is. Het zou zo in het oeuvre van de grote meester passen.’

Publiekswinnaar

Yvonne Heemskerk is met haar kunstwerk ‘Rembrandt Leeft en Lacht!’ (533 stemmen) de winnaar geworden van de Publieksprijs van Rembrandt leeft!.

Doelstelling

Met de wedstrijd Rembrandt Leeft! wil de organisatie niet alleen laten zien hoe Rembrandt nog springlevend is in de inspiratie die hij hedendaagse kunstenaars verschaft, maar ook de waardering voor de kunst in het algemeen en de naamsbekendheid van de deelnemende kunstenaars in het bijzonder vergroten.

Vakjury

Alle ingezonden werken zijn beoordeel door een vakjury, onder leiding van Jan Six, die vervolgens uit de 50 genomineerde kunstwerken de 10 finalisten en winnaars heeft gekozen.

Expositie

De werken van de finalisten van Rembrandt Leeft! zijn van 30 november 2019 tot en met 26 januari 2020 te bewonderen op “het Straatje” in BplusC locatie bibliotheek Nieuwstraat in Leiden.

De werken van de overige 40 genomineerden en de Publiekswinnaar worden van 30 november 2019 tot en met 26 januari 2020 geëxposeerd bij expositielocatie BplusC Het Leidse Volkshuis. (www.bplusc.nl)

//einde bericht

Bron: De Kunstcollega's B.V.

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu.

Datum: maandag 2 december 2019, 10:00
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Heemskerk, Leiden, Noord-Holland, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry