Houdt Ozosnel droge benen?

15/11
2019
Niet met de stoomboot, maar dit jaar met de stoomtrein. De stad Apeldoorn heeft geen haven, maar omdat de Sint ook daar de kinderen eens als eerste wil verblijden, kozen de Sint en hoofdpiet ditmaal voor een aankomst met een stoomtrein. Na zijn aankomst op het station zal de goedheilig man een ronde door de stad rijden op zijn nieuwe paard Ozosnel. Amerigo is oud aan het worden en geniet in Spanje van zijn welverdiende pensioen, waarna Ozosnel het nu van hem overneemt. Een prachtig paard, maar wel met een kleine handleiding… hij houdt namelijk niet van water! En dat kan in een land als Nederland, in deze tijd van het jaar, nog wel eens een uitdaging worden.

Al enkele dagen zijn Sinterklaas en zijn pieten nu al onderweg van Spanje naar Nederland. Onderweg hebben zij naast zonneschijn ook al af en toe regen gehad, maar omdat Ozosnel in een waterdichte veewagen achter de trein wordt vervoerd, heeft hij daar geen last van gehad. Hij is droog gebleven!

Koude ochtend
Of dat ook zo blijft als ze eenmaal in Nederland zijn gearriveerd, is natuurlijk de vraag. Zoals het er nu uitziet, komen Sinterklaas en zijn team zaterdag rond het middaguur aan in Apeldoorn. Omdat er ook dit jaar weer veel kinderen met hun ouders bij de intocht worden verwacht, zal het in de loop van de ochtend echter al aardig druk worden. En dan is het nog best koud! In de nacht naar zaterdag is het namelijk droog, met vanuit het zuiden opklaringen. Ook staat er weinig wind en dat betekent dat het een koude nacht gaat worden. In de vroege ochtend kan het gemakkelijk nog licht vriezen, dus een lekkere sjaal is niet overbodig als je de Sint zaterdag komt begroeten!

Drupje regen?
Ook overdag blijft het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. Het wordt maximaal 6 graden, maar er staat daarbij gelukkig niet meer zoveel wind, waardoor het voor het gevoel iets minder koud lijkt dan bijvoorbeeld op deze vrijdag. In de ochtend zijn er nog een paar opklaringen, maar er ligt wel een storing in de buurt en net rond de middag zou daar zelfs een drupje regen uit kunnen vallen in Apeldoorn. Oh jee, als dat maar goed gaat!

Droge hoefjes
Gelukkig is dat maar van korte duur, want al snel wordt het weer droog en is er ook een gaatje voor de zon. Dus zodra Ozosnel en de Sint hun ronde door Apeldoorn gaan maken, lijkt het gelukkig droog te zijn of in ieder geval snel te worden. Zijn hoeven blijven dus grotendeels droog. In het noorden en noordoosten valt ’s middags wel wat regen, maar als hij ‘s avonds en ‘s nachts al de daken op gaat, is het ook daar inmiddels droog. Dus vooralsnog verwachten we nog geen grote problemen, al is het wel weer een koude nacht, met in het binnenland op veel plaatsen lichte vorst. Misschien een extra worteltje in de schoen voor Ozosnel? Zodat hij lekker warm blijft?

Zondag
Zondag doen Sinterklaas en zijn Pieten ook nog allerlei dorpen en steden in het land aan en op veel plaatsen blijft het ook dan droog met geregeld zonneschijn. Pas tegen de avond gaat het vooral in het noordoosten een beetje regenen en dat breidt zich vervolgens gedurende de avond en nacht verder uit over het land. Die nacht wordt dus een lastige voor Ozosnel en het is dus nog even afwachten of we maandagochtend een presentje in onze schoen mogen verwachten. Wij hopen uiteraard van wel!

Datum: vrijdag 15 november 2019, 15:57
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Apeldoorn, Gelderland, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry