Zet je net als Ewald in voor meer kennis over privacy

07/11
2019
Nu we onze twintigste verjaardag vieren, is het hoog tijd om een paar van de meest inspirerende personen uit onze beweging een gezicht te geven: inspirerend voor ons en hopelijk ook voor jou, want onze ambassadeurs en donateurs zijn essentieel om ons werk onafhankelijk verder te kunnen zetten. Een van hen is Ewald Ajaiso, bakken ervaring in de tech-wereld en een van onze trouwe Privacy Café-vrijwilligers.

Je leest het goed: we kunnen meer donateurs goed gebruiken en hebben jou nodig, om mee onze verjaardag te vieren (hoera), maar vooral om samen nieuwe successen te boeken! Want bouwen aan een betrouwbaar en vrij internet doen we niet alleen. Duizenden donateurs zorgen ervoor dat de stem van Bits of Freedom online én offline steeds luider kan klinken en we met meer daadkracht het online speelveld kunnen betreden.

We zoeken nieuwe donateurs. Doneer nu, en ontvang een gratis t-shirt of patches!

Ewald Ajaiso werd eind 2018 actief als vrijwilliger bij Bits of Freedom. Dertig jaar lang was hij betrokken bij de automatisering van een telecomgigant en ondertussen houdt hij zijn online blik nog steeds scherp door cursussen cybersecurity bij te wonen en zich in vakbladen te verdiepen.

Vrijwilligers van Bits of Freedom gaan met name aan de slag met en tijdens onze Privacy Cafés. Tijdens deze praktische workshops staan onze vrijwilligers jong en oud met raad en daad bij om de veiligheid van hun laptop, smartphone en tablet te verbeteren. Op verschillende plekken in het land spreken we lokale netwerken aan, om zo ook op persoonlijk niveau mensen te kunnen helpen met actuele privacy-onderwerpen.

Ewald is een van die vrijwilligers en is oprichter van het Privacy Café in Zoetermeer. Vanuit zijn ervaring wil hij samen met Bits of Freedom voor meer bewustwording zorgen in zijn eigen woonplaats en zo ook op dat niveau het verschil maken. De meeste mensen daar hebben geen idee van welke sporen ze achterlaten bij een bezoekje aan een website, geeft Ewald aan. Want wat onder de motorkap van het internet gebeurt, blijft onzichtbaar.

Tijdens onze Privacy Cafés willen we niet te veel in algemene adviezen en ingewikkelde terminologie blijven hangen, maar mensen concrete handvatten aanreiken om hun digitale kennis bij te schaven. Ewald nodigt de Zoetermeerders dan ook uit om hun eigen apparaten mee te brengen, zodat iedereen meteen samen aan de slag kan. Om de Privacy Cafés in Zoetermeer extra kracht bij te zetten, bundelt Ewald de krachten met een aantal andere vrijwilligers wier hulp en bijdrage ondertussen onmisbaar is geworden.

Tijdens onze Privacy Cafés willen we niet te veel in algemene adviezen en ingewikkelde terminologie blijven hangen, maar mensen net concrete handvatten aanreiken om hun digitale kennis bij te schaven

Bits of Freedom vormt voor Ewald de perfecte aanleiding en een canvas om zijn betrokkenheid bij online privacy-thema\'s vorm te kunnen geven en zijn stadsgenoten ook echte, concrete hulp te bieden. Andersom draagt hij zo een flinke steen bij aan onze eigen doelstellingen. Dubbele winst, die we graag nog verder zouden zien verveelvoudigen met jouw hulp!

Doneer nu!

Datum: donderdag 7 november 2019, 08:00
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Zoetermeer, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry