Team Jumbo-Visma langer door met zegekoning Groenewegen

22/10
AMSTERDAM (EZPress) - Op de dag dat Dylan Groenewegen rekenkundig niet meer achterhaald kan worden als meeste succesvolle profrenner van dit jaar, maakt Team Jumbo-Visma bekend dat de sprinter ook de komende vier seizoenen voor de geel-zwarte formatie uitkomt. Daarmee is een mondeling akkoord dat deze zomer werd gesloten geformaliseerd.

Groenewegen rijdt sinds 2016 in dienst van de ploeg van algemeen directeur Richard Plugge. Daarin groeide hij uit tot topsprinter met zeges in onder meer Kuurne-Brussel-Kuurne, Parijs-Nice, de World Tour-eendaagse Brugge-De Panne en vier maal de Tour de France. Met vijftien overwinningen is hij dit jaar `s werelds meest succesvolle renner.

“Ik ben nu 26, dus ik word nog steeds sterker”, spreekt Groenewegen zijn verwachting uit in een video op de website van Team Jumbo-Visma. “Ik ben op m’n 22e bij de ploeg gekomen. Sindsdien heb ik heel veel stappen gezet. Dat zie je aan elke renner die bij onze ploeg is gekomen. We zijn op nul begonnen en nu staat de ploeg en sta ik waar ik wil staan. Bij onze ploeg hebben we het heel goed voor elkaar. Als ik verbeterpunten aangeef, dan wordt dat gelijk onderzocht en gaan ze ermee aan de slag. Dat is wat voor mij de doorslag heeft gegeven om hier te blijven.”

Groenewegen noemt daarbij de ontwikkeling van de helm, de kleding en de fiets, waarbij de wielerploeg nauw samenwerkt met Lazer, Agu en Bianchi. “Er wordt overal aan gedacht om mij zo snel mogelijk te laten zijn in de sprint. Elk jaar wordt het steeds beter. Natuurlijk moet je ook kijken hoe het bij andere ploegen zit, maar ik voel me hier echt thuis. We zijn tot een mooi akkoord gekomen. Ik heb hier alles wat ik wil hebben. Dus waarom moet je dan van ploeg veranderen? Vooral het vertrouwen in elkaar is heel belangrijk. Ik voel het vertrouwen van de ploeg en ik denk dat de ploeg het vertrouwen van mij voelt. De jongens om me heen doen het supergoed. Als je naar dit jaar kijkt, dan staat er een supertrein om mij heen. Ik weet zeker dat als ik hier blijf, ik verder blijf groeien. Die uitdaging wil ik graag met de ploeg aangaan.”

//Einde bericht

Bron: Team Jumbo-Visma

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 22 oktober 2019, 08:34
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Belgi, Brussel, Frankrijk, Noord-Holland, Parijs

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry