Ceremoniële eenheid verlicht werkdruk mariniers

09/10
De marine heeft sinds deze week een nieuwe, ceremoniële eenheid die bestaat uit reservisten. De eenheid van de Koninklijke Marine Reserve verlicht de druk op operationele marinierseenheden. Die druk ontstond door veelvuldige inzet bij onder meer ceremonies en herdenkingen. De officiële oprichting vond plaats op de Van Ghentkazerne in Rotterdam.

De eenheid oefent als draagploeg.

De nieuwe eenheid Ceremonieel/ICMS (intensivering civiel-militaire samenwerking) is afgelopen maanden intensief opgeleid. In de pilotfase is de eenheid ingezet bij de 4 mei-herdenking, de Nationale Taptoe en het ceremonieel trainen van marine-eenheden. Dat was mogelijk dankzij de bestaande ceremoniële draagploeg. Deze kern is aangevuld met reservisten tot een eenheid van 57 militairen.

Onder het toeziend oog van de eenheid draagt projectleider luitenant ter zee 1 Kees-Jan Mink het stokje over aan Commandant Koninklijke Marine Reserve kapitein-luitenant ter zee Riekus Hatzmann.

Noodzaak perfectie

Commandant Koninklijke Marine Reserve kapitein-luitenant ter zee Riekus Hatzmann wees op de noodzaak van perfectie voor deze eenheid: “Alle inzetten staan altijd in de schijnwerpers. Of dat nu is als draagploeg, als erewacht of als vaandelwacht: altijd zijn de ogen van burgers en Defensiecollega’s op u gericht.” Hatzmann roemde daarbij de kracht van reservisten: “U doet dit omdat u het eervol en respectvol werk vindt.”

Binnen de eenheid De nieuwe eenheid Ceremonieel/ICMS wordt een kenniscentrum opgezet voor ceremonieel protocol en uitvoering. Daarnaast is de nieuwe eenheid ook in te zetten als er binnen Nederland extra civiel-militaire steun nodig is voor bijvoorbeeld beveiliging en transport.

Datum: woensdag 9 oktober 2019, 16:43
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry