Nieuwe overall voor tankbemanning

25/09
2019
Ventilatiegaten, dunnere en dus beweeglijkere stof, knie- en elleboogbescherming en een ruime verdubbeling van de beschikbare maten. Het Nederlandse eskadron van 414 Pantserbataljon in Bergen-Hohne kreeg vandaag de nieuwe tank-overalls uit handen van Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen.

De nieuwe kleding biedt meer veiligheid, aanzienlijk meer comfort én de tankers beschikken hiermee over het nieuwe camouflagepatroon. Op termijn gaat de hele Nederlandse krijgsmacht hier in gehuld.

 

Verbeteringen

De tank-overalls zijn ontwikkeld met hulp van de gebruikers, het Nederlandse KPU-bedrijf en de Duitse evenknie. Zo is het verwervingstraject verkort door het Duitse programma van eisen over te nemen. Op aangeven van de Nederlandse tankbemanning kwamen er onder meer grotere zakken op de borst en een klepje over de pennen, zodat mensen niet blijven haken.

Het eskadron test de overall tot december onder operationele omstandigheden. Dan kunnen verdere verbeteringen worden aangeven. Daarna volgt de definitieve aanbesteding voor de hele landmacht. Op termijn moeten ook de gebruikers van andere pantservoertuigen de nieuwe overall krijgen. De Duitse collega’s van 414 Pantserbataljon beschikken over enkele weken een eigen variant van de overall, met het Duitse camouflagepatroon.

Datum: woensdag 25 september 2019, 16:54
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Bergen, Limburg, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry