Marechaussee doet ‘search and rescue’ met de politie van Abaco

18/09
2019
Militairen van de Koninklijke Marechaussee gingen gisteren op patrouille met de lokale autoriteiten van Abaco. Zo staan ze de politie van het door natuurgeweld geteisterde eiland bij.

Lokale overheid, hulpverleners en krijgsmacht om tafel om inzet af te stemmen

“We zijn hier vooral voor het uitvoeren van onze militaire politietaak. Maar waar we kunnen dragen we natuurlijk ook bij aan de noodhulp”, vertelt de 29-jarige wachtmeester der 1e klasse Jordi.

Begeleiden gedetineerden

Ze gingen op patrouille voor ‘search and rescue’, maar begeleidden ook 2 gedetineerden naar het vliegveld. Opperwachtmeester Wiebo (40): “Er is hier op dit moment geen cellencomplex, dus hielp ik met het begeleiden van de gedetineerden naar het vliegveld. Daar zijn ze per politievliegtuig naar Nassau gebracht.”

De verwoesting in de straten van Abaco

4-tal vanuit Caribisch gebied

De Koninklijke Marechaussee doet met 4 militairen mee aan de noodhulpmissie op de Bahama’s. 3 van hen zijn gestationeerd op Curaçao, 1 op Sint Maarten.

Wiebo noemt de situatie op het eiland indrukwekkend: “Er moet veel werk gebeuren om dit eiland weer op de been te krijgen.” Jordi beaamt dat. “Maar de lokale autoriteiten hebben de situatie onder controle”, zegt hij. “Dat scheelt enorm. Dat maakt dat je de fase van orde scheppen over kunt slaan en direct door kunt naar de wederopbouw.”

Datum: woensdag 18 september 2019, 12:38
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry