SCALA en Lelystad Airport Businesspark brengen praktijk en opleiding dicht bij elkaar

29/08
2019
LELYSTAD (EZPress) - Steeds meer logistieke bedrijven vestigen zich in Lelystad en omgeving. Voeg hier de komst van Lelystad Airport en het omliggende bedrijvenpark aan toe en het moge duidelijk zijn dat de vraag naar goed geschoold personeel, met name in de logistieke sector, toeneemt. SCALA – een samenwerking tussen MBO College Lelystad en MBO College Airport – start in september 2019 met een nieuwe verkorte opleiding tot Logistiek Medewerker. “Eerst in het MBO College Lelystad, maar uiteindelijk op een inspirerende praktijkruimte op Lelystad Airport Businesspark”, aldus Piet Mathot, Programma en Transformatiemanager SCALA.

Rob Verhoeff, directeur OMALA (gebiedsontwikkelaar van Lelystad Airport Businesspark), is eveneens enthousiast over de opleiding: “Ondernemers vinden de beschikbaarheid van geschikt personeel een belangrijke vestigingsfactor. Daarom zijn we erg blij dat SCALA het initiatief heeft genomen om vanaf september 2019 te starten met logistieke opleidingen aan het ROC in Lelystad en dat zij de les- en praktijkruimte ook op korte termijn willen onderbrengen op ons bedrijvenpark.”

(b)Dichtbij het vuur(/b)

In eerste instantie wordt de nieuwe opleiding, net als de al bestaande opleidingen van SCALA, gegeven in MBO College Lelystad. De ideale situatie is uiteindelijk een mooie locatie op het bedrijvenpark rondom Lelystad Airport. “Het bedrijventerrein is geweldig in trek voor logistieke bedrijven, waar onze studenten aan de slag kunnen”, licht Piet Mathot toe. “Het aanbieden van een studie op deze unieke locatie brengt praktijk en opleiding heel dicht bij elkaar.”

(b)Maatwerk voor bedrijven(/b)

SCALA gaat de logistieke opleiding ook aan bedrijven aanbieden; de opleiding wordt specifiek afgestemd op de individuele scholingsbehoefte van het bedrijf. Zo kunnen logistieke bedrijven eigen medewerkers laten specialiseren en doorgroeien, om zo

een kwaliteitsslag te maken.

Kijk voor meer informatie op www.rocvf.nl/scala.

//Einde bericht

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 29 augustus 2019, 11:53
Bron: EZPress Transport en Logistiek
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Flevoland, Lelystad

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry