Defensie stoomt op voor training hulpverlening na natuurramp

26/08
2019
De ravage die orkaan Irma veroorzaakte staan velen nog op het netvlies. Dan is het belangrijk zo snel mogelijk hulp te bieden. Defensie traint volgende maand dat zo goed mogelijk te doen. Als laatste van 4 marineschepen vertrok amfibisch transportschip Zr. Ms. Johan de Witt vandaag richting de West.

Archieffoto: Zr. Ms. Johan de Witt

Vanaf 9 september bereiden zo’n 700 Nederlandse militairen zich in het Caribisch gebied voor op hulpverlening na een natuurramp. Om dat zo realistisch mogelijk te doen gebeurt dat in het orkaanseizoen.

Hydrografisch opnemingsvaartuig Zr. Ms. Snellius, patrouilleschip Zr. Ms. Groningen en ondersteuningsschip Zr. Ms. Pelikaan zijn al in het gebied voor oefening Caribean Coast. De land- en luchtmacht doen ook mee, onder meer met 3 helikopters en eenheden van genie, geneeskundige dienst en 11 Luchtmobiele Brigade. Verder nemen ook Franse en Duitse militairen deel.

De oefening speelt zich af rond de eilanden Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Op het programma staan het structureren van crisiscommunicatie en het handhaven van de openbare orde en veiligheid. Maar ook het bereikbaar maken van getroffen gebieden, de evacuatie van burgers en het direct leveren van noodhulp krijgen aandacht.

Orkaan Irma maakte duidelijk hoe belangrijk het is om goed voorbereid te zijn op dergelijk natuurgeweld. Om de 4 jaar organiseert Defensie daarom een grootschalige humanitaire oefening in het Caribisch gebied.

Datum: maandag 26 augustus 2019, 15:33
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Groningen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry