Word marsmannetje!

18/11
2009
WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en het computerbedrijf Microsoft dagen iedereen uit om marsmannetje te worden en zo wetenschappers te helpen de planeet Mars in kaart te brengen. Beide bedrijven lanceerden dinsdag (lokale tijd) een interactieve website waarop internetgebruikers de rode planeet kunnen onderzoeken. ,,Er komt zoveel informatie over Mars binnen die voor iedereen beschikbaar is dat het ontdekken van Mars een algemene onderneming van de mens is geworden'', aldus NASA in de verklaring. Bezoekers van de website kunnen bijvoorbeeld het aantal kraters tellen, wat voor NASA ooit een geweldige uitdaging was door de immense hoeveelheid getallen die er aan te pas kwamen.

Door het experiment kunnen mensen niet alleen veel leren over Mars en wat NASA daar doet, maar kan het publiek ook daadwerkelijk helpen om problemen op te lossen die computers niet alleen op kunnen lossen.

Op de website beamartian.jpl.nasa.gov staan honderdduizenden foto's, waarvan er vele nog nooit gepubliceerd zijn. Ook beantwoorden experts vragen en worden er prijzen uitgereikt aan mensen die software ontwikkelen voor het gebruik van foto's van Mars online, op scholen en voor missies naar Mars.

Datum: woensdag 18 november 2009, 07:27
Bron: Metro Entertainment
Categorie: Entertainment
Tags: Verenigde Staten, Washington

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry