Fairbanks neemt 42on over

24/07
2019
AMERSFOORT (EZPress) - Fairbanks, toonaangevend leverancier van open source cloudoplossingen, kondigt de overname van 42on aan, toonaangevend dienstenleverancier voor het schaalbare open source storage platform Ceph.

Met deze overname breidt Fairbanks het dienstenportfolio op het gebied van open infrastructuur uit. Ruud Harmsen, oprichter en CEO van Fairbanks: `We beheren en ondersteunen al meer dan 7 jaar zeer stabiele private OpenStack clouds voor onze klanten. We zien dat onze klanten ook een groeiende behoefte hebben aan gespecialiseerde, zeer betrouwbare private cloudopslag. We zijn al zeer bekend met de Ceph cloud storage oplossingen als onderdeel van OpenStack clouds en hebben bij meerdere gemeenschappelijke klanten succesvol met Wido den Hollander en 42on samengewerkt. We ontdekten dat we een visie delen, zowel op het bedienen van klanten, als op de mogelijkheden van open infrastructuren. Het bundelen van onze krachten was dan ook een logische volgende stap`.

`We zijn opgetogen om deel uit te maken van Fairbanks`, zegt Wido den Hollander, wereldberoemde Ceph-expert, medeoprichter en CTO van 42on. `We geloven dat dit de perfecte combinatie is van technologie, strategie en cultuur. Omdat 42on een sterk merk voor Ceph-services blijft, stelt de samenwerking met Fairbanks ons in staat om het dienstenportfolio voor onze Ceph-only klanten uit te breiden. Bijvoorbeeld met volledig beheerde diensten en andere vormen van ondersteuning dan we nu kunnen bieden. Klanten die geïnteresseerd zijn in andere openinfrastructuurtechnologieën kunnen uiteraard profiteren van de jarenlange expertise van Fairbanks. Ik kijk uit naar boeiende tijden voor onze medewerkers, klanten en communities!`

Fairbanks ondersteunt organisaties sinds 2012 bij het ontwerpen, implementeren en beheren van duurzame en innovatieve open infrastructuren. Open infrastructuren stellen bedrijven in staat om flexibel de groei van de digitale organisatie te ondersteunen, investeringen (CAPEX) door operationele kosten (OPEX) te vervangen en snel innovaties te omarmen. Fairbanks helpt telecombedrijven, hosting/dienstverleners, softwareontwikkelaars, SaaS-bedrijven, universiteiten, overheden, banken en eCommerce-bedrijven om OpenStack cloud-omgevingen te bouwen en te beheren. Fairbanks is de ambassadeur van de OpenStack Foundation in de Benelux.

42on biedt hoogwaardige Ceph-consultancy sinds 2012. Het bedrijf begeleidt organisaties bij het ontwerpen, implementeren en ondersteunen van Ceph-clusters. Variërend van terabytes tot petabytes, spinning disks of all flash, 42on heeft alle soorten Ceph-clusters geïmplementeerd. 42on is betrokken bij de open source communities van Ceph, Apache CloudStack, libvirt en verschillende andere projecten.

Voor meer informatie over Fairbanks, zie www.fairbanks.nl. Voor meer informatie over 42on, zie www.42on.com.

//Einde bericht

Bron: Fairbanks

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 24 juli 2019, 10:30
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Amersfoort, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry