Geen nader strafrechtelijk onderzoek na overlijden militair in zwembad

17/07
Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland doet geen nader strafrechtelijk onderzoek naar het overlijden van korporaal Mark Ruben. De landmachtmilitair kwam 19 oktober vorig jaar tijdens een oefening in een zwembad in Roosendaal niet meer boven water.

Korporaal Mark Ruben.

Mark Ruben is nog wel gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij enkele dagen later.

Tijdens de oefening waren meerdere instructeurs aanwezig. Het onderzoek van de Koninklijke Mareschaussee (KMar) wees uit dat zij constant toezicht op de cursisten in het zwembad hebben gehouden. Binnen 20 tot 30 seconden werd opgemerkt dat het slachtoffer na een opdracht nietĀ boven water was gekomen. Daarna is adequaat gehandeld. Volgens het OM is er dan ook geen sprake van schending van de zorgplicht door de instructeurs.

Uit het pathologisch rapport blijkt daarnaast dat niet eenduidig viel vast te stellen waaraan het slachtoffer is overleden. Ook is het handelen van de instructeurs nader bekeken. Omdat erĀ geen causaal verband is te leggen tussen overlijden en handelen, heeft het OM besloten ook op dit punt geen nader strafrechtelijk onderzoek in te stellen.

Datum: woensdag 17 juli 2019, 16:57
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Noord-Brabant, Roosendaal

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry