Defensie levert bijdrage aan viering Quatorze Juillet op en boven de Champs-Elysees

14/07
2019
Tijdens de viering van Quatorze Juillet in Parijs, bevonden zich onder de 4.000 militairen tellende parade ook Nederlanders. Het luchtdefilé telde 40 helikopters en bijna 70 vliegtuigen waaronder een Nederlandse F-16.

Demoteam Patrouille de France.

Daarnaast passeerden 200 voertuigen de toeschouwers op de Champs-Elysees waartoe ook minister-president Mark Rutte en minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten behoorden. Zij waren er op uitnodiging van de Franse president Emmanuel Macron.

Minister Ank Bijleveld-Schouten (rechtsvoor) bij viering 14 juli.

Militairen van 17 Pantserinfanteriebataljon (Garderegiment Fuseliers Prinses Irene) in Parijs.

Europese Interventie Initiatief

Frankrijk viert jaarlijks op 14 juli het begin van de Franse revolutie in 1789.  Dit jaar was het thema Europese defensiesamenwerking. Tijdens de militaire parade liepen daarom militairen mee van de 10 landen die deelnemen aan het Europese Interventie Initiatief (EII). Dit is bedoeld om een gezamenlijke strategische cultuur te ontwikkelen. Procedures voor de inzet bij missies van de EU, de NAVO, de VN of ad hoc coalities, moeten dan soepeler en sneller verlopen.

De landen die deelnemen aan EII zijn België, Denemarken, Duitsland, Spanje, Estland, Finland, Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Datum: zondag 14 juli 2019, 16:27
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Parijs, Portugal, Spanje

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry