Balletje trappen met Anouk Hoogendijk in Litouwen (video)

08/07
2019
Terwijl de Oranje Leeuwinnen zich opmaakten voor de WK-finale, speelde oud-voetbalinternational Anouk Hoogendijk een potje voetbal met de Nederlandse militairen in Litouwen. Samen met andere voetballegendes als Aron Winter en Regi Blinker kreeg de vrouwenvoetbal-ambassadeur direct een kijkje in de keuken van de Koninklijke Landmacht.

Het winnende team van een intern voetbaltoernooi bij de militaire basis mocht het opnemen tegen Anouk en de andere oud-internationals. De Nederlandse legendes waren verrast door de voetbalprestaties van de militairen … ze verloren de finale nipt.

Bijzondere ervaring voor Anouk

Desondanks vond Anouk het een bijzondere ervaring. “Ik wist wel dat er Nederlandse militairen in Litouwen zaten, maar ik heb er nooit bij stilgestaan welk goed en belangrijk werk ze doen. Het is mooi om via voetbal de Litouwse bevolking dichterbij de Nederlanders te brengen. Sport verbindt!”

Download deze video

HD MP4-video

Video | 08-07-2019 | 01:12 | mp4 | 14.1 MB

100 kinderen kijken

De bekende voetballers speelden ook tegen een Litouws sterrenteam, op een sportdag voor zo’n 100 lokale kinderen. Dit keer wonnen ze wél, met 3-1.

Samenleving weerbaarder maken

De actie is het initiatief van de Nederlandse ambassade en maakt onderdeel uit van het grotere Litouwse programma ‘for a safer Lithuania’. Het achterliggende doel: de Litouwse samenleving weerbaarder te maken.

Bondgenootschap benadrukken

De KNVB steunde het evenement als onderdeel van hun eigen ‘Worldcoaches program’. De Koninklijke Landmacht was betrokken vanuit de enhanced Forward Presence (eFP). Nederland draagt met een compagnie van 250 militairen bij aan deze internationale troepenmacht. De NAVO wil hiermee het bondgenootschap met de Baltische staten benadrukken en Rusland afschrikken.

Nederlandse landmachteenheden draaien deze missie bij toerbeurt, telkens voor een half jaar.

Datum: maandag 8 juli 2019, 11:55
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Litouwen, Rusland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry