Belcentrale Security gaat verder onder de naam RoSecure

05/07
2019
ROTTERDAM (EZPress) - Belcentrale Security Systems heeft bekend gemaakt per 1 juli verder te gaan onder de naam RoSecure. Het beveiligingsbedrijf in Rotterdam vindt dat haar naam niet langer past bij de huidige dienstverlening.

Belcentrale Security Systems is een spin-off van de zakelijke telecomprovider Belcentrale uit Rotterdam. Door de uitfasering van ISDN, moest dit bedrijf al haar ISDN-klanten omzetten naar een digitale oplossing. Naast telefonie moesten ook andere systemen gedigitaliseerd worden, zoals het alarm. Veel alarmen moeten gedigitaliseerd worden en dit moet gedaan door een gecertificeerd beveiligingsbedrijf die aan alle eisen voldoet. Daarom is er in april 2017 een aparte onderneming in het leven geroepen: Belcentrale Security Systems.

‘Verkeerde associaties’

Nabil Laghmiri is sinds 2017 werkzaam als beveiligingstechnicus bij Belcentrale Security en leidt het BORG-gecertificeerde beveiligingsbedrijf. Hij vertelt: “Onze bedrijfsnaam wordt geassocieerd met een telecombedrijf terwijl wij ons puur richten op het beveiligen van bedrijven. Daarvoor zijn we ook opgericht, om innovatieve beveiligingsoplossingen aan de zakelijke markt te bieden.” Hij vervolgt: “We merkten al snel dat er meer was op het gebied van bedrijfsbeveiliging. Inmiddels worden niet alleen Belcentrale klanten aangesloten op onze systemen, maar breid het klantenbestand zich flink uit. Met de nieuwe positionering willen we duidelijk maken dat we werkzaam zijn in de beveiligingsbranche en daarom is er gekozen voor een nieuwe naam: RoSecure.”

Intensieve samenwerking

Karim Bourjila, directeur Telecom van Belcentrale, geeft aan: “Uiteraard blijven we intensief samenwerken, zodat klanten van RoSecure eenvoudig diensten kunnen afnemen van Belcentrale en andersom. Belcentrale biedt onder andere telefonie, internet maar ook clouddiensten zoals webhosting en online back-up. Tegenwoordig onmisbaar voor alle ondernemers.”

Toekomstplannen

Er zijn veel ontwikkelingen op de markt van bedrijfsbeveiliging gaande. “We houden de markt goed in de gaten voor onze klanten. Er zijn interessante ontwikkelingen zoals koppelingen tussen domotica, alarmsystemen en integratie van camerabeveiliging. Op dit moment zijn we daarmee bezig. Daarnaast zijn er toekomstplannen om onze portfolio uit te gaan breiden met nieuwe diensten zoals ad-hoc beveiligen en brandoplossingen.” aldus Nabil Laghmiri.

Datum: vrijdag 5 juli 2019, 16:00
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry