1.500 onderofficieren naar het theater voor conferentie

04/07
2019
De timing kon haast niet beter. Het kersverse onderhandelaarsresultaat over de arbeidsvoorwaarden was een mooie actuele kapstok voor de Nationale Onderofficiers Conferentie. Die vond gisteren plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. De bijeenkomst kon rekenen op grote belangstelling: liefst 1.500 onderofficieren lieten zich bijpraten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van personeel, materieel en middelen.

Dit keer geen Mamma Mia voorstelling in het Beatrix Theater in Utrecht, maar een theaterzaal gevuld met 1.500 onderofficieren.

Het was te verwachten dat het arbeidsvoorwaardenresultaat het gesprek van de dag zou worden. "Ik ben heel blij dat ik hier nu sta en kan zeggen dat er een onderhandelingsresultaat is", aldus minister Ank Bijleveld-Schouten. "We kunnen zeggen dat de medewerkers erop vooruit gaan: een hoger inkomen, een goed pensioen, meer zekerheid en een betere balans tussen werk en privé."

Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer riep de achterban op om te gaan stemmen. "Het is nu aan jullie om een keuze te maken. Doe dat ook. Dan weten we of iedereen akkoord is en of we verder kunnen."

Er werd over meer onderwerpen gepraat dan alleen het CAO.

Klip en klaar

Toch spraken de deelnemers tijdens de conferentie, die voor de 15e keer plaatsvond, over meer dan alleen de CAO. In klip en klare taal werd duidelijk hoe het Defensiebudget eruit ziet en visuele presentaties gaven een inkijkje in de vele (aanbestedings)projecten die momenteel binnen Defensie lopen.

Kameraadschap

Verrassend was de voordracht van Annemarie Beukers, die zich opwerkte van soldaat 1 tot kapitein. Zij hield een inspirerend betoog over commitment. Via een interactieve site konden de aanwezigen in de zaal live reageren op de vraag 'waarom werk je hier nog?' Los van enkele lollig bedoelde opmerkingen zoals 'gratis koffie' vielen woorden als 'collegialiteit', 'kameraadschap', 'trots' en 'saamhorigheid' verreweg het meest.

Tot zijn grote verrassing werd Krijgsmachtadjudant Nico Spierenburg tijdens de conferentie benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.

Koninklijke onderscheiding

In nagenoeg elke presentatie werd de waarde van de onderofficier voor de organisatie benadrukt. Omschrijvingen als 'ruggengraat', 'verbindende factor' en 'adviseur' kwamen regelmatig voorbij. Maar krijgsmachtadjudant Nico Spierenburg mocht veruit de meeste complimenten incasseren. Tijdens de toespraak van de minister werd hij verrast met een koninklijke benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden.

Datum: donderdag 4 juli 2019, 13:17
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry