Wolken kijken op het natuurfestival van Omroep Gelderland

04/07
2019
Het weer vormt een integraal onderdeel van hoe we het buiten zijn beleven. Als je wandelt voel je de grond onder je voeten, je ziet de blaadjes aan de bomen bewegen en je hoort de vinken zingen. Daarnaast ruik je de bosgrond, zie je de wolken voorbij drijven en bemerk je de zon op je huid. Wie zich in de natuur begeeft, houdt vaak de lucht in de gaten. Immers, je moet wel weten of het droog blijft, of je een trui aan moet doen of dat het petje tegen de zon tevoorschijn moet komen.

Omroep Gelderland organiseert komende zaterdag een natuurfestival vlakbij Arnhem: Beleef BuitenGewoon. Daar kun je je hart ophalen aan een zeer uitgebreid palet van alles dat met natuurbeleving te maken heeft. Er zijn reptielenexcursies, de Museumwinkel in Nijmegen laat zien hoe zij dode dieren prepareert, je kunt leren composteren, de herder van de Rhedense schaapskudde gaat met je op pad, de vlinderstichting legt uit hoe je een vlindertuin maakt, er is een mini-excursie wildplukken, je kunt op poepsafari en nog veel en veel meer. En dus ook wolken herkennen.

Reinout van den Born en Grieta Spannenburg staan de hele dag op het evenemententerrein om iedereen bij te praten over wolken, wolkenluchten, weer en klimaat. Zijg neer op kussens, ga zitten op een boomstronk of liggen in het gras. Kijk omhoog of sluit je ogen en laat je door ons meenemen op een tour door weer en wind. Geen powerpoints, wel verhalen.

Verhalen over de wolken die voorbij drijven, hoe ze ontstaan en waardoor ze oplossen. Hoe je kunt zien dat er regen uit gaat vallen. We gaan in over de relatie tussen het weer en de natuur. We bevinden ons middenin het gebied waar 4 juli jongstleden een tornado passeerde, het schadespoor dat Reinout uitgebreid heeft uitgeplozen, we gaan er met u over in gesprek. Bovenal zijn we er om vragen te beantwoorden en met bezoekers te praten over alle weergerelateerde thema’s.

Natuurliefhebber? Kom langs op Buitenplaats Beekhuizen in Velp. Tickets zijn te koop via de pagina van Beleef Buitengewoon. Het complete programma bekijk je op de website van Omroep Gelderland.

Datum: donderdag 4 juli 2019, 10:12
Bron: Meteo Consult
Categorie: Weer en Verkeer
Tags: Arnhem, Gelderland, Nijmegen, Rheden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry