Nederlandse militaire trainers tijdelijk terug uit Niger

26/06
2019
De 4 Nederlandse militairen die een 10 weken durende training voor het leger van Niger zouden verzorgen, keren morgen tijdelijk terug naar Nederland. Door tussentijds gewijzigde omstandigheden kon de medische ondersteuning van de militairen niet meer worden gegarandeerd. Daarop zijn de militairen teruggetrokken.

Archieffoto (2016) van een Nederlandse instructeur die schiettraining geeft voor Acota in Oeganda.

Met de Amerikaanse partner wordt gewerkt aan een oplossing. Defensie hoopt het trainingsteam over 2 weken weer naar Niger te kunnen sturen, om het resterende deel van de training te doen. De Nederlandse militairen trainen de militaire vaardigheden van eenheden van het leger van Niger. Dit gebeurt om hun effectiviteit in VN-vredesoperaties te vergroten. Nederland draagt sinds enkele jaren bij aan dergelijke trainingen.

Global Peace Operations Initiative

Het Amerikaans initiatief begon onder de naam Africa Contingency Operations (Acota), maar gaat verder onder de naam Global Peace Operations Initiative (GPOI). Het programma vergroot de capaciteit van Afrikaanse militaire eenheden voor effectieve vredesoperaties. Zo kunnen ze beter voor hun eigen veiligheid zorgen en bijdragen aan VN- en Afrikaanse Unie-vredesoperaties op het Afrikaanse continent. Nederlandse militairen verzorgen momenteel ook een GPOI-training in Oeganda.

Datum: woensdag 26 juni 2019, 14:32
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Niger

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry