Mijnenjager terug van NAVO-inzet

26/06
2019
Zr. Ms. Zierikzee keerde vandaag terug in Den Helder. De mijnenjager heeft 2 deelgenomen aan het mijnenbestrijdingsflottielje van de NAVO, de Standing NATO Mine Countermeasures Group 1 (SNMCMG 1).

SNMCMG 1 is onder meer ingezet voor Beneficial Cooperation. De Zierikzee vernietigde heeft hierbij 3 mijnen ten noorden van de Waddeneilanden. Tijdens deze operatie vernietigde SNMCMG 1 in totaal 10 explosieven. Die werden begin dit jaar ontdekt tijdens de zoektocht naar de containers die ten noorden van de Waddeneilanden overboord waren geslagen bij MS Zoë. 

Oorlogsscenario's

De Zierikzee deed ook mee aan de internationale oefeningen Open Spirit en BALTOPS in de Oostzee. Hierbij werden mijnenbestrijdingsoperaties beoefend in internationaal verband. Aan de hand van verschillende maritieme oorlogsscenario’s werden oefenexplosieven gezocht en geruimd.

Luitenant-ter-zee 1 Yvonne van Beusekom blikte tijdens de commando-overdracht aan ranggenoot Sjors ter Veen terug op de inzet. Haar bemanning had te maken met veel vertraging in het opwerktraject waardoor het vertrek meerdere malen werd uitgesteld. “Hierdoor voelt het alsof we langer zijn weggeweest. Maar desondanks kunnen we terugkijken op een goede operationele periode.”

Datum: woensdag 26 juni 2019, 16:06
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Den Helder, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry