Evelyn Austin nieuwe directeur vanaf 23 september 2019

19/06
2019
Bits of Freedom is verheugd te kunnen meedelen dat Evelyn Austin vanaf 23 september zal beginnen als nieuwe directeur van Bits of Freedom. Daar zijn we erg blij mee. Evelyn speelt al een aantal jaar een essentiële rol in het team van Bits of Freedom.

In de afgelopen jaren heeft Evelyn als bewegingbouwer voor Bits of Freedom meerdere belangrijke projecten geleid en daarvoor ook de financiering rond gekregen. Zo was ze verantwoordelijk voor de laatste drie edities van de Big Brother Awards, was ze de producent en host van de Insert User podcast, en zorgde ze ervoor dat we vorig jaar deel waren van alle veertien Bevrijdingsfestivals. Daarnaast heeft ze meerdere keren nieuws gemaakt binnen ons dossier communicatievrijheid. Ze kaartte de compleet arbitraire wijze aan waarop het YouTube-account van Women on Waves steeds wordt geblokkeerd en toonde aan dat Facebook de Tweede Kamer had voorgelogen over hun maatregelen tegen verkiezingsmanipulatie. Onder haar leiding is de groep vaste vrijwilligers die zich inzet voor Bits of Freedom drastisch gegroeid (dat zijn er nu ongeveer 750) en zijn onze eerste lokale afdelingen van start gegaan.

Evelyn was tot nu toe de zakelijk en gedeeld artistiek leider van The Hmm, een succesvol platform voor hedendaagse beeldcultuur. Ook is ze lid van de adviescommissie Digitale Cultuur van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Voor haar tijd bij Bits of Freedom was ze programmamaker en hoofd van de communicatie-afdeling van Mediamatic, een instituut dat de relatie tussen kunst, maatschappij en nieuwe technologie onderzoekt. Ook was ze redacteur bij het wetenschappelijke tijdschrift Kunstlicht.

Het bestuur heeft met Evelyn dus een ideale opvolger gevonden voor Hans de Zwart, die de laatste zes jaar op succesvolle wijze leiding heeft gegeven aan de organisatie. Samen met het huidige team en de medewerkers van de afgelopen jaren, en samen met onze vrijwilligers en achterban, zijn de afgelopen jaren prachtige resultaten geboekt. De open sollicitatieprocedure voor Hans’ opvolging is begin dit jaar gestart en is recent afgerond. Er waren meerdere zeer goede kandidaten. Evelyn heeft ons – met haar inhoudelijke visie, ideeën over financiële strategie, en hart voor personeelszaken – ervan overtuigd dat zij de organisatie op een goede manier verder zal leiden. Hans zal tot 1 januari 2020 bij de organisatie blijven en de overgang begeleiden. We wensen Evelyn heel veel succes en kijken uit naar een mooie samenwerking!

Datum: woensdag 19 juni 2019, 10:13
Bron: BitsOfFreedom
Categorie: Internet en ICT
Tags: Leiden, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry