Europese kapitaalmarktunie

12/06
De voltooiing van de Europese kapitaalmarktunie is van groot belang voor Nederland. Goed functionerende grensoverschrijdende kapitaalmarkten dragen bij aan het vermogen om schokken op te vangen binnen een muntunie. Bedrijven in de EU, met name het midden-en klein bedrijf, zijn voor hun financiering sterk afhankelijk van leningen van nationale banken. Een Europese Kapitaalmarktunie zorgt ervoor dat zij ook op andere manieren aan geld kunnen komen.

Samen met zijn Franse en Duitse ambtsgenoot heeft minister Hoekstra van Financiën daarom het initiatief genomen om experts uit de financiële sector te vragen om aanbevelingen te doen voor de toekomst van de kapitaalmarktunie. De leden van deze werkgroep zullen zijn:

Corien Wortmann-Kool, bestuursvoorzitter van het Nederlandse Pensioenfonds ABP; Fabrice Demarigny, voorzitter van het bestuur van het European Capital Markets Institute en partner bij Mazars Scrl; Joachim Nagel, lid van het bestuur van KfW, de ontwikkelingsbank van Duitsland.
De werkgroep zal op korte termijn worden uitgebreid met enkele andere personen, om zo over een nog brede expertise te kunnen beschikken.

De werkgroep zal uiterlijk 30 september 2019 een rapport uitbrengen met een analyse en aanbevelingen. 

Documenten

Economische en Monetaire Unie (EMU) De Economische en Monetaire Unie (EMU) is een aantal afspraken tussen landen in de Europese Unie om economisch en financieel meer ...

Datum: woensdag 12 juni 2019, 15:35
Bron: Ministerie van Financien
Categorie: Economie
Tags: Duitsland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry