Zonnepanelen? Wie biedt de hoogste terugleververgoeding?

27/05
2019
ROTTERDAM (EZPress) - Consumenten met zonnepanelen leveren soms meer stroom terug aan het net dan dat ze zelf verbruiken. De energieleverancier biedt dan een terugleververgoeding aan per kilowattuur (kWh). Maar de hoogte van deze terugleververgoeding kan sterk verschillen, afhankelijk van de energiemaatschappij. Zo blijkt uit onderzoek van Energievergelijk.nl.

Iemand die jaarlijks 1.250 kWh stroom teruglevert met zonnepanelen kan tot 100 euro meer verdienen door over te stappen naar een andere energieleverancier.

Top 5

Bij de onderstaande energieleveranciers verdienen consumenten het meeste per teruggeleverde kWh:

1.

Pure Energie: 0,12 euro per kWh (bij maximaal 1.500 kWh)

2.

Green Choice: 0,11 euro per kWh (bij maximaal 10.000 kWh)

3.

Powerpeers: 0,11 euro per kWh (bij maximaal 5.000 kWh)

4.

Vandebron: 0,105 euro per kWh

5.

Qurrent: 0,10 euro per kWh

De meeste energieleveranciers vergoeden alleen het kale leveringstarief. Dat komt vaak neer op 4 tot maximaal 8 eurocent per kWh. Ter vergelijking: het tarief dat huishoudens betalen voor stroom ligt op gemiddeld 23 eurocent per kWh.

Salderen

Wie geen terugleververgoeding ontvangt, kan in elk geval salderen. Dat betekent dat de stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen wordt afgetrokken van de stroom die van het net is afgenomen.

Bij een dubbele meter kan salderen echter op verschillende manieren worden gedaan. Ook hierin verschillen de werkwijzen van de energiebedrijven. Afhankelijk van het verbruik kan het ook lonen om voor een energiemaatschappij te kiezen met een gunstige werkwijze.

//einde bericht

Bron: Energievergelijk

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution B.V. www.ezpress.eu

Datum: maandag 27 mei 2019, 15:30
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry