Op de Vlasakkers bulderen weer Leopard 2’s

23/05
2019
Er bulderen weer 1.500pk-motoren van Leopard 2A6-gevechtstanks in Nederland. Gisteren kreeg de landmacht 2 nieuwe lestanks. Opnieuw een opvallende stap in de comeback van het wapensysteem dat in 2011 nog definitief uit de slagorde leek te verdwijnen.

Het Operationeel Trainingscommando (OTCo) werkt met de 2 zogenoemde driving training vehicles opleidingsachterstanden weg. Dit gebeurt als vanouds op het oefenterrein de Vlasakkers naast de Bernhardkazerne, thuisbasis van het OTCo. Ook Duitse tankers kunnen hier nu rijopleidingen volgen. Duitse en Nederlandse cavaleristen werken nauw samen in 414 Tankbataljon.

De lestank is herkenbaar aan de speciale opbouw.

Geleased

De tanks worden voorlopig van de Duitsers geleased. Luitenant-kolonel Arjen Wassink, commandant Opleidings- en Trainingscentrum Rijden “Het zijn prima voertuigen. Ze hebben weliswaar een aantal jaar stilgestaan, maar het Materieellogistiek Commando Land had ze in korte tijd weer operationeel, met onder meer nieuwe tracks.” Vervolgens stuurde hij de 1e leerling met de Leopard de Vlasakkers op. 

414 Tankbataljon werd in maart 2017 onder bevel van 43 Gemechaniseerde Brigade gesteld. Wassink: “Samen met de Duitsers hebben we de rijbewijseisen voor de Leopard II goed op elkaar afgestemd. Ik zie dat met plezier als 1 van de resultaten van internationale samenwerking. Dat gaat niet vanzelf en vergt veel energie en het vermogen ruim te denken. Maar het werpt vruchten af, we zitten op het goede spoor.”

Datum: donderdag 23 mei 2019, 15:22
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Groningen, Leek

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry