CDS bezoekt Zr.Ms. Evertsen in missiegebied

18/05
2019
“De kameraadschap aan boord en de manier waarop jullie je werk doen is geweldig! We hebben jullie keihard nodig”. Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer zei dit tijdens een Alle Hens aan boord van Zr. Ms. Evertsen tijdens de vaart van Split (Kroatië) naar Durrës (Albanië). Hij bracht een bezoek aan het schip dat momenteel als stafschip dient voor de Standing NATO Maritime Group 2 (SNMG2).

©Defensie

Arbeidsvoorwaarden

Hij sprak aan boord met het personeel over hun werk en ervaringen, maar ook over de arbeidsvoorwaarden. Hij gaf een toelichting op de laatste stand van zaken en sprak de hoop uit dat er snel een akkoord komt.

©Defensie

Heel Evertsen Bakt

Admiraal Bauer ging tijdens een rondgang aan boord langs bij verschillende dienstvakken. Zo hielp hij bij het lossen van de trossen en stond hij op de brug bij het vertrek uit de haven van Split. Daarnaast hielp hij bij een herlaadoefening van de Goalkeeper, deed hij mee aan de taartbakwedstrijd ‘Heel Evertsen Bakt’ voor het goede doel en was hij aanwezig bij de voorbereidingen van het helikopterdetachement voor een avondvlucht.

©Defensie

Snelle reactiemacht

De Evertsen maakt tot eind juni deel uit van de SNMG2. Het vlootverband vormt de maritieme component van de NATO Response Force en staat om dit moment onder leiding van de Nederlandse commandeur Boudewijn Boots. Met deze permanente snelle reactiemacht reageert het bondgenootschap snel en flexibel op veiligheidssituaties.

Minder stabiel

Voor Nederland werd de veiligheidsomgeving de laatste jaren minder stabiel en voorspelbaar. Dat komt onder andere doordat machtsverhoudingen in de wereld veranderen. Zo is Rusland de afgelopen jaren bijvoorbeeld bereid gebleken militaire middelen in te zetten in bijvoorbeeld Georgië, Oekraïne en Syrië.

Datum: zaterdag 18 mei 2019, 11:20
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Rusland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry