VEH: `Nieuwe wet is goed nieuws voor nieuwbouwkopers`

16/05
2019
AMERSFOORT (EZPress) - Op dinsdag 14 mei stemde de Eerste Kamer in met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Voor kopers van nieuwbouwwoningen is deze wet goed nieuws. Bouwers moeten ook na de oplevering alle gebreken in de woning verhelpen.

De bouwer moet straks ook een gebrek herstellen dat bij de oplevering over het hoofd is gezien. Tot nu toe hadden kopers vaak een probleem als zij bij de oplevering van hun nieuwe huis een dergelijke schade, defect of ander zichtbaar gebrek hadden gemist. Zelfs met een juridische procedure was het dan vaak niet meer op de bouwer te verhalen.

Kritisch over nieuw systeem bouwtoezicht

De nieuwe wet verandert ook het toezicht tijdens de bouw, dat van gemeenten naar private bouwinspecteurs gaat. Vereniging Eigen Huis is steeds kritisch geweest op het nieuwe bouwtoezicht omdat het nog niet duidelijk is of dit gaat zorgen voor een verbeteringsslag, of alleen de kosten voor kopers opdrijft.

Op aandrang van de vereniging heeft minister Ollongren toegezegd dat het private toezicht pas wordt ingevoerd als proefprojecten aantonen dat de bouwkwaliteit van woningen daadwerkelijk omhoog gaat. Vereniging Eigen Huis vindt dat het aantal opleveringsgebreken omlaag moet. Uit opleveringskeuringen van de vereniging blijkt juist dat het aantal gebreken in nieuwbouwwoningen na de economische crisis is toegenomen.

//Einde bericht

Bron: Vereniging Eigen Huis

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: donderdag 16 mei 2019, 09:26
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amersfoort, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry